5 ongeschreven regels van werken in een koffiezaak

Gepubliceerd op 30 Juli 2019

Werk je beter in een koffiebar dan thuis aan de keukentafel? En ben je nieuwsgierig naar de ongeschreven regels van je laptop meenemen? Lees dan deze 5 ongeschreven regels van freelancen vanuit een koffiebar.
 

1.    Zoek een rustig cafeetje

Is je uitgekozen café best druk? Dan is dit niet je ideale werkplek. Cafés die erg populair zijn, zijn meestal niet heel blij met klanten die uren een tafel bezet houden. Cafés die weinig voetverkeer zien, daarentegen vinden het minder erg. Door jouw aanwezigheid in een anders lege café, trek je ook voorbijgangers aan. Een win-win scenario voor beiden. 
 

2.    Bestel regelmatig

Wil je werken vanuit een koffiezaak? Dan mag je best royaal zijn. Hou het niet bij 1 of 2 bakjes koffie, maar bestel regelmatig wat te drinken en geniet van wat de kaart jou te bieden heeft. De huur en het personeel van het café moeten ookbetaald worden. Daarnaast moet de eigenaar er ook nog van leven. Doorloop is daardoor erg belangrijk. Doordat je een plek bezet houdt, kunnen nieuwe klanten niet bestellen. Daar mag rustig iets tegen overstaan. 
 

3.    Verminder struikelrisico

Horecamedewerker rennen van hot naar her. Er is dan ook niks vervelender dan met 10 hete cappuccino kopjes te lopen en vervolgens te struikelen over een verdwaalde snoer.  Laat je oplader kabel dus niet slingeren in het gangpad. 
 

4.    Bel zachtjes of buiten

Toevallig een laptopje uitklappen in een café is een ding, maar om een heel gesprek te voeren in een café is een echte no-go. Mocht je toch onverwachts gebeld worden door een klant, loop dat even naar buiten of praat zachtjes. 
 

5.    Tip het personeel

Natuurlijk, hoeft je niet 50 euro fooi te geven, maar als je regelmatig in hetzelfde café werkt, mag je hun gastvriendelijkheid beloond worden. Al is het een complimentje of een ‘dankjewel’.
 
 
Door: conceptadapt.nl
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play