5 tips om je linkedin profiel te verbeteren

Gepubliceerd op 7 Oktober 2019

Je hebt Freelancer.nl al gevonden als bron voor je opdrachten; dat is mooi! Maar wat kun je doen om nog meer én de juiste opdrachten binnen te halen? In dit artikel geef ik je een aantal basistips om je LinkedIn-profiel zo in te richten dat je opdrachtgevers sneller bij je zullen aankloppen. 

 

1. Zorg voor een zakelijke profielfoto

Ik zie nog vaak een foto die niet echt professioneel is. Een kiekje met een iets te frivool shirt, met een zonnebril of een andere nonchalante vakantiekiekjeshouding. Maar straal jij op je Linkedinfoto uit wat jij uit wil stralen naar opdrachtgevers? 

Je moet jezelf afvragen of je met je huidige foto aan tafel komt bij die 'te gekke' opdrachtgever waar jij al zo lang binnen wilde komen. Vervolgens kun je foto’s van jezelf laten nemen die de juiste uitstraling hierbij hebben. Dat kun je aan een vriend of vriendin vragen die mooie foto’s neemt, maar er zijn ook veel fotografen die een mooie zakelijke foto van je willen nemen. 

2. Reageer geregeld op anderen

Je kunt op LinkedIn aan allerlei opdrachten komen door jezelf in de etalage te zetten. Dat doe je o.a. door anderen een warm hart toe te dragen. Feliciteer ze bij belangrijke gebeurtenissen. Reageer als je ergens niet mee eens bent, maar let wel: houd je formulering opbouwend positief. Mensen zitten niet te wachten op betweters.

3. Verkoop jezelf niet te hard (daar houden wij NLers niet van)

Hier moet je een keuze voor jezelf maken. In Nederland wordt het gewaardeerd als je niet te veel op je eigen borst klopt. Dus enige zelfspot in je bijdragen zullen je eerder aan tafel krijgen bij een opdrachtgever dan een keihard verkoopverhaal. 

4. Pas je headerfoto aan

Naast je profielfoto kun je ook je headerfoto aanpassen. Daarin kun je een sfeerbeeld kwijt, maar ook je belofte aan je klanten. Let wel: op een desktop staat je profielfoto links op het scherm en op een smartphone staat die in het midden. Plaats er maar een en probeer het op beide apparaten uit. De aanbevolen afmetingen zijn: 1584x396 pixels.

5. Plaats regelmatig eigen updates

Je hebt in Linkedin grofweg 4 smaken van updates plaatsen. Liken & commentaar geven kwamen al in tip 2 al aan de orde. Daarnaast kun je een bijdrage plaatsen en je eigen artikelen publiceren. 

Dit zijn de verschillen:
Liken is duimpje omhoog (of in de Nederlandse versie van Linkedin: Interessant)
Commentaar geven is reageren op een bijdrage of artikel van een ander.
Je bijdrage is een korte update plaatsen.
Eigen artikelen publiceren komt neer op een ‘volledig’ blog plaatsen, inclusief foto’s, koppen, tussenkoppen etcetera. Het voordeel van een eigen artikel is dat dat langer in je profiel zichtbaar blijft.  

Hoe zien anderen jouw bijdragen?
Wie ziet je updates? Je kunt bij je bijdrage kiezen wie het ziet: iedereen, alleen je connecties of iedereen in een bepaalde groep waar je lid van bent. Ook je artikelen deel je met je connecties. Je kunt hem zelf nog onder de aandacht brengen in groepen. 

Dit zijn 5 basistips voor een beter LinkedInprofiel. Waar loop jij tegenaan? Ben je geïnteresseerd in meer tips voor je personal branding? Laat dat hieronder bij de reacties weten. Je vragen zijn ook welkom. 

Door: Debbie Steenpaal


TBC: Houd je mail goed in de gaten, want binnenkort geven wij Freelancers gratis de kans op proffessionele foto's te laten maken. Dat wil je niet missen!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan! 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play