7 redenen waarom een freelancer ook voor jouw organisatie winst oplevert!

Gepubliceerd op 6 Oktober 2019

Elk bedrijf loopt tegen verschillende uitdagingen aan. Men vergeet echter vaak dat deze uitdagingen makkelijk opgelost kunnen worden, namelijk; door het inhuren van een freelancer. Hieronder lees je waarom een freelancer het succes van de organisatie kan vergroten.

 

 

1# Ze zijn sneller dan het licht

We leven in 2019, waardoor verwacht wordt dat werknemers van alle markten thuis zijn en daarnaast ook nog eens supersnel hun werkzaamheden uitvoeren. Niets is minder waar. Er liggen altijd opdrachten die eigenlijk gisteren al af moesten zijn, maar die dag is al voorbij. Een freelancer kan vaak direct al aan de slag en door zijn expertise is in bepaalde werkzaamheden is hij ook nog eens sneller dan het licht. Zo heb jij meer tijd voor dingen die er echt toe doen en heb je er ook nog eens een leuke collega bij. Tenminste daar gaan we van uit.

2# Betaal alleen voor het beste resultaat

De ene werknemer meldt zich ziek, de ander is zwanger en weer een ander gaat weg voor een lange sabbatical. Dit hoort er bij en er is helaas weinig aan te doen. Het voordeel van freelancers is dat zij alleen betaald worden, wanneer zij daadwerkelijk werken. Je betaalt dan ook geen onnodige kosten waar je niets voor terug krijgt. Zo heb je weer extra ruimte in je budget voor een gezellig teamuitje. 

3# Haal skills binnen die je nog niet in huis hebt

Ontbreekt er in jouw organisatie iemand met kennis van online marketing, het bouwen van een applicatie of een vormgever? Freelancers worden vaak specifiek voor een bepaalde vaardigheid ingezet en ze hebben werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven. Hierdoor beschikken zij over de juiste kennis om jouw bedrijf nog succesvoller te maken. Je kan tenslotte niet alleen naar de top; dit doe je samen.

4# Professionals krikken het niveau op

Het is heel gezellig een organisatie met jonge werknemers, maar soms ontbreekt er net een bepaald niveau. Een echte professional vast aannemen is vaak niet mogelijk. Waarom niet een professional tijdelijk inhuren om het niveau van jouw mediors omhoog te krikken? Zo kun je in sneltreinvaart het niveau binnen jouw organisatie verhogen. Dit is niet alleen goed voor de organisatie, maar ook de werknemers zullen door deze ontwikkeling extra gemotiveerd zijn.  

5# Een frisse blik is het halve werk

We weten hoe het werkt, jij en je personeel zitten al enige tijd op dezelfde plek en het zou daarom kunnen zijn dat je ongemerkt een beetje vastgeroest zit in dagelijkse werkzaamheden. Soms vergeet je dan ook dat zelfs bij succesvolle organisaties, zo nu en dan veranderingen nodig zijn. Een freelancer kijkt met een frisse blik naar jouw bedrijf, wat hele waardevolle feedback oplevert. Kritiek is niet altijd prettig, maar blijven groeien is wel essentieel.

6# Flexibiliteit dient de mens

Voor een succesvolle organisatie is goed personeel nodig, maar je wilt niet altijd vast zitten aan personeel en aan contracten. Daarnaast is er niet altijd een vaste plek voor hen op kantoor. Voor freelancers is dit geen probleem; zij zijn uit nature erg flexibel en worden ook graag zo behandeld. Dit zorgt ervoor dat jij de freelancer in kan zetten op momenten wanneer jij hen nodig hebt, voor welk project dan ook en vanuit welke locatie dan ook. Wel zo makkelijk toch?

7# blije werknemers zijn goede werknemers

Je kunt hem er zo uit pikken, de collega die gemiddeld 80 uur per week werkt, omdat het werk nooit af is. Maar in werkelijkheid levert dit op den duur vaak geestelijke of lichamelijke problemen op. Het is jouw taak om zuinig en goed om te gaan met je eigen personeel. Blije werknemers zijn de key tot succes. Door een gedeelte van werkzaamheden uit te besteden aan een freelancer kan deze (veel te hard werkende) collega een keer lekker om 17:30 uur naar huis terwijl het werk dat steeds bleef liggen in no time gedaan wordt. Win Win! 

Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal klaar om aan de slag te gaan met freelancers? Neem vooral een kijkje op onze website. Wij hebben een groot netwerk met enthousiaste freelancers in alle soorten branches. Zo maken we samen van jouw bedrijf een nog groter succes!    

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play