Als freelancer werken met een virtuele assistent - waarom handig?

Gepubliceerd op 11 Juni 2019

Een nieuw beroep, dat door de huidige moderne technologieën steeds bekender en populairder wordt, is het beroep van virtuele assistent. Een virtuele assistent is iemand die zzp’ers of ondernemers op afstand ondersteunt bij verschillende werkzaamheden voor een bedrijf. Dit doen zij meestal vanuit huis en vrijwel het enige wat zij hiervoor nodig hebben, is een laptop en een goede internetverbinding. 
Ben jij een zzp’er of ondernemer, en kan je wel wat hulp gebruiken bij de dagelijkse bezigheden van je bedrijf? Wellicht is een virtuele assistent dan wat voor jou. Een virtuele assistent kan taken uit handen nemen waar je zelf weinig tijd voor hebt, geen verstand van hebt of waar je je liever niet mee bezig houdt. Hierdoor hou je dus meer tijd over om je te focussen op de zaken waar jij het liefst mee bezig bent.
 
Het inschakelen van een virtuele assistent zal dan ook zorgen voor meer rust en plezier op werkgebied. Als je je kan focussen op wat je écht leuk vindt en waar je goed in bent, draagt dat immers bij aan een positieve houding ten opzichte van je werk. Bovendien kan het inschakelen van een virtuele assistent met bepaalde skills je helpen om jouw bedrijf verder te professionaliseren en wellicht zelfs naar een hoger niveau te tillen.

Taken virtuele assistent

Maar wat doet een virtuele assistent dan zoal? Vaak wordt er gedacht dat een virtuele assistent enkel simpele secretariële taken kan uitvoeren. Een virtuele assistent kan echter op verschillende uiteenlopende vlakken iets betekenen voor jou en je bedrijf. Je kan hierbij denken aan administratieve taken, het beantwoorden van mails en het bijhouden van je agenda. Maar ook zaken als het up-to-date houden van je website of socialmediakanalen en het schrijven van SEO-teksten vallen hieronder. Kortom; het is maar net waar jouw bedrijf extra hulp bij kan gebruiken. 

Zodra je hebt vastgesteld op welk gebied jouw bedrijf een helpende hand kan gebruiken, kan je op zoek gaan naar een virtuele assistent die professional is op dit gebied. Bovendien kan je zelf bepalen hoeveel taken je aan je virtuele assistent overlaat en hoeveel uur je een assistent nodig hebt. Dit kan een paar uur per maand zijn, maar ook een paar uur per week of zelfs per dag. 
Kom jij regelmatig handen tekort? En zou je bepaalde taken het liefst willen uitbesteden? Dan is het zeker de moeite waard om het inschakelen van een virtuele assistent te overwegen. Je zal zien dat de kosten zich dubbel en dwars zullen terugbetalen in de voordelen die het inschakelen van een virtuele assistent met zich meebrengt.
 
Over de auteur
Teun is werkzaam als freelancer op het gebied van online marketing en contentcreatie. Daarnaast is hij eigenaar van GoBlueen VirtualStaff. In zijn vrije tijd houdt Teun ervan om te volleyballen en te reizen.
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play