Blijf jezelf ontwikkelen met deze leuke cursussen

Gepubliceerd op 19 November 2019

Veel freelancers zijn druk. Ze willen zoveel mogelijk declarabele uren halen om een lekker maandbedrag binnen te slepen. Maar ze moeten ook nog hun administratie doen, hun website bijhouden, social media doen en klanten binnenhalen. In de tijd die je dan over hebt, wil je natuurlijk sporten, op de bank niksen of sociale activiteiten doen. Hoe zorg je dan ook nog eens voor je eigen ontwikkeling?

Jezelf ontwikkelen voor meer omzet

Het is inderdaad lastig om jezelf te ontwikkelen als freelancer. Je bent alleen, werkt vaak alleen en helemaal wanneer je uurtje-factuurtje werkt, kun je beter werken dan jezelf ontwikkelen toch? Nee, fout, stop! Mijn grote overtuiging is dat dit juist tegen je werkt. Af en toe tijd en ruimte nemen om jezelf te ontwikkelen, uit te dagen en op een nieuwe manier te leren kennen, draagt juist bij aan uiteindelijk meer omzet.

Om een voorbeeld te geven. Ik heb laatst de cursus #worthit van Charlotte van ‘t Wout gevolgd. Een instagramcursus van ‘maar’ 89 euro excl. BTW over het bepalen van je prijzen als ondernemer. Ik heb al meerdere cursussen van haar gevolgd en ze is lekker praktisch. Je leert echt concreet iets. Ik krijg er in ieder geval heel veel energie en inspiratie van.  

Maar deze cursus #worthit, die volgde ik alleen voor de energie en inspiratie. Want ik had mijn financiën en prijzen wel op orde. Ik heb een achtergrond in sales en aan opdrachten en omzet schort het bij mij gelukkig niet. Totdat ik de eerste dag van de cursus had gevolgd en ik een gigantisch inzicht kreeg. Spoiler alert: het heeft te maken met het aanbieden van pakketten. Praktisch als ik ben heb ik dit direct toegepast en guess what: binnen een maand heb ik al 2.000 euro meer verdiend door deze cursus. 2.000 euro!  

Alleen maar omdat ik door deze cursus even uit mijn eigen business ging en haar pet op deed. Dit is wat tijd besteden aan je business en niet in je business voor je doen.

Leuke cursussen om aan je business te werken

Deze cursussen van Charlotte van ‘t Wout heb ik de afgelopen maanden gevolgd en deze hebben mij veel energie, inspiratie en nieuwe inzichten opgeleverd.

#Worthit

Deze cursus gaat over het bepalen van je prijzen als ondernemer, maar geeft je nog veel meer inzichten over wat hierin belangrijk is. Zelfs wanneer je denkt dat je hier een ster in bent (been there, done that), geloof me: er is nog heel wat te winnen aan omzet.

Introvert like a boss

Ook dit is een cursus van Charlotte van ‘t Wout en het gaat over hoe je als introvert denkt, doet en handelt binnen ondernemerschap. Ik begrijp dat jullie mij niet kennen, maar iedereen om mij heen zou mij nooit omschrijven als introvert. Sterker nog, extrovert, energiek, sociaal en gek op voor de groep staan (ik ben niet voor niets spreker) zijn de woorden die eerder bij mij horen. Toch kreeg ik zoveel energie en inspiratie uit deze cursus, dat ik hem aan iedereen kan aanraden. Zoals ik al zei, even op een hele andere manier naar je business kijken, is van grote toegevoegde waarde.

#Longstoryshort

Deze cursus gaat over stories op Instagram. Dit is echt voor mensen die een beetje cameravrees hebben, maar wel graag op instagram groter willen worden. Zelf vond ik deze cursus het minst leuk, maar alsnog leuk genoeg om hier te delen.  

De volgende en laatste cursus van Charlotte is Productiviteit on Fleek en deze ga ik later dit jaar volgen. Benieuwd naar de energie, inspiratie en inzichten die ik hieruit haal. En natuurlijk de extra omzet die deze cursus weer gaat opleveren.  

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play