Deze 6 documentaires wil jij als ondernemer zien

Gepubliceerd op 11 September 2019

Beentjes omhoog, drankje in je hand en lekker Netflixen? Met deze 5 documentaires hoe je je niet schuldig te voelen! Ze zijn vooral voor ondernemers ontzettend leerzaam om te kijken.

1. Tony Robbins: I Am Not Your Guru 

Tony Robbins is een succesvolle ondernemer en lifecoach. Hij heeft een enorme dosis energie en heeft duizenden mensen gecoacht om hun mooiste leven te leven, door doelen te stellen, deze achterna te gaan en keihard te knallen. Deze documentaire is heerlijk om te kijken als je een goed oppepper kunt gebruiken.

2. The Defiant Ones 

The Defiant Ones is een serie over de oprichters van Beats Electronics. Ook als je niet geïnteresseerd bent in muziekgeschiedenis is dit een waardevolle documentaire. Het geeft een inkijkje in het samenstellen van een dreamteam, succesvolle business deals en het laten groeien van een merk.

3. TED Talks: Life Hacks

Wie kent ze niet, de TED Talks? TED Talks: Life Hacks is een verzameling van tien verschillende TED Talks die allemaal gaan over succesvol zakendoen. Van de invloed van lichaamshoudingen tot productiever werken. De talks zijn laagdrempelig en hebben allemaal een inspirerend verhaal.

4. Steve Jobs: One Last Thing 

Steve Jobs was een van de grootste ondernemers van deze tijd. De documentaire One Last Thing bestaat uit verschillende interviews die samen een inkijkje geven in het leven van Steve Jobs en de oprichting en ontwikkeling van Apple.

5. Print the Legend 

Deze Netflix-documentaire duikt in de nieuwste technologische ontwikkeling van het 3D-printen. Vooral de race voor het marktleiderschap wordt in deze documentaire uitgelicht. De documentaire is vooral interessant om te zien als je geïnteresseerd bent in de manier waarop een nieuwe technologie zich ontwikkelt.

6. Jiro dreams of sushi 

Hoge prijzen voor je producten of diensten vragen? De Japanse sushi-chef Jiro Ono weet wel hoe! De documentaire ‘Jiro dreams of sushi’ volgt een Japanse sushi-meester met een Michelin-driesterrenrestaurant, waar ze niet gek opkijken van gerechten van 300 dollar. Een prachtige documentaire over passie, perfectionisme en vakmanschap.
 
 
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
Meld je dan nu gratis aan!

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play