Het nieuwe pensioenakkoord: wat dit betekent voor jou als zzp'er?

Gepubliceerd op 25 Juni 2019

Het pensioenakkoord 2019: is het dan eindelijk zover? Na jaren, jaren en nog eens jaren aan de onderhandelingstafel, is deze maand het grote woord eruit. Als het goed is, hebben we een nieuw pensioenakkoord. De vakbonden moeten dit akkoord nog goedkeuren, maar de verwachting is dat ze positief zijn. Maar wat verandert er nu eigenlijk? En wat betekent dit voor jou als ZZP’er?


Het oude pensioenakkoord

Het oude pensioenakkoord ligt er inmiddels alweer negen jaar, deze is al flink verouderd. De (werkende) wereld is in deze negen jaar volledig veranderd, waardoor de behoefte aan een nieuw akkoord groot was. Organisaties en hele branches hebben in de afgelopen jaren gestaakt voor een nieuw en voordelig pensioenakkoord. De laatste weten we allemaal nog wel: het hele openbaar vervoer in Nederland lag plat. 
 
Een van de belangrijkste nieuwe eisen voor een pensioenakkoord is de pensioenleeftijd, om deze niet zo snel omhoog te gooien. In het nieuwe akkoord is hier het volgende over afgesproken: de AOW leeftijd wordt tot 2022 bevroren op 66 jaar en 4 maanden, om vervolgens op te lopen tot 67 in 2024. De stijging van de pensioenleeftijd is hiermee langzamer dan voorheen en is vooral positief voor mensen die de komende vijf jaar met pensioen gaan. 
 
Daarnaast zijn er nog heel wat nieuwe voorstellen opgenomen in het akkoord:
  •  Er gaat onderzocht worden of wanneer je met pensioen gaat gekoppeld kan worden aan aantal dienstjaren in plaats van leeftijd
  •  Dat er geen boete meer is voor mensen met een zwaar beroep die eerder met pensioen willen
  •  De pensioenfondsen hoeven minder hoge buffers te hebben, zodat ze flexibeler worden en meer kunnen meebewegen met de economie

Het nieuwe pensioenakkoord voor ZZP’ers

Ook de ZZP’er krijgt te maken met veranderingen door het nieuwe pensioenakkoord. Zo moet het opbouwen van pensioen door ZZP’ers veel makkelijker en goedkoper worden. Het aansluiten bij een pensioenfonds wordt makkelijk, maar gelukkig wordt dit niet verplicht gesteld. Je kan er ook voor kiezen om zelf te sparen voor je pensioen, dit wordt met het nieuwe akkoord fiscaal aantrekkelijker.
 
Een nieuwe verplichting voor ZZP’ers is het hebben van een arbeidsongeschiktheids- verzekering. Deze verzekering moet ervoor zorgen dat je als zelfstandige bij ziekte niet in de bijstand terecht komt, maar recht hebt op een inkomen. Veel ZZP’ers hebben deze verzekering nu niet, omdat het gewoonweg te duur is. Een groot risico vinden de overheid en de bonden, daarom hebben ze deze verplichting opgenomen.
 
Per wanneer dit ingaat en wat dit precies gaat betekenen qua kosten voor de zelfstandigen, dat is nog niet duidelijk. Heb je trouwens voldoende vermogen om jezelf op te vangen bij ziekte, dan komt er voor jou mogelijk een uitzondering. 

Pensioenakkoord wel of niet positief voor zelfstandigen?

Er wordt al veel over het pensioenakkoord gezegd en geschreven, maar zolang er nog niets concreet is, is het lastig om hier echt iets van te vinden. De belangrijkste vraag is vaak toch wel: wat betekent dit voor je portemonnee? ZZP Nederland komt wel alvast met een haar meninghierover.
 
Wat vind jij van deze nieuwe regels?
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play