Zorg dat Google je begrijpt met LSI Keywords | Freelancer.nl

Zorg dat google je begrijpt met lsi keywords

Gepubliceerd op 11 Oktober 2017

Wanneer we het over zoekmachine optimalisatie hebben, hebben we het 99 van de 100 keer over hoger komen in Google. Dat is ook niet zo gek als je weet dat alleen al op de smartphone Google een marktaandeel van 98,78% heeft.
 
Het hoger staan in Google moet geen doel op zich zijn. Zo is het natuurlijk als bouwbedrijf in Amsterdam helemaal niet interessant om hoog in de zoekresultaten te komen wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert naar “restaurant Groningen”.
 
Om te zorgen dat jij goed scoort op, voor jouw onderneming, relevante zoekopdrachten doe je er goed aan om te zorgen dat Google jouw website begrijpt.
 
Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat Google jouw teksten begrijpt. Zo kun je gebruik maken van zoekwoorden die voor jouw producten en/of diensten belangrijk zijn en kun je deze bijvoorbeeld verwerken in:

●      Paginatitels
●      Meta-omschrijvingen
●      Kopteksten
●      Vetgedrukte woorden


LSI Keywords 

Maar Google zou Google niet zijn als het niet steeds slimmer zou worden. Vandaar dat Google, alweer een tijdje, kijkt naar zogenaamde LSI Keywords.
 
LSI Keywords staat voor Latent Semantic Indexing Keywords.
 
Deze LSI Keywords kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat Google weet dat jij het over het sketch programma Sluipschutters hebt en niet over sluipschutters als in mannen met geweren.
 
De LSI Keywords in deze situatie zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:
 
●      Ronald Goedemondt (speelt in Sluipschutters)
●      Jochen Otten (speelt in Sluipschutters)
●      Leo Alkemade (speelt in Sluipschutters)
●      Bas Hoeflaak (speelt in Sluipschutters)
●      Humor
●      Televisie
●      BNN
●      BNNVARA
 
Wanneer Google deze woorden samen met jouw zoekwoord Sluipschutters in een tekst kan vinden, kan Google daaruit opmaken dat jouw pagina gaat over de het programma Sluipschutters.
 
 
 

Google helpt je een handje met LSI Keywords

 
Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in Google kun je helemaal naar beneden scrollen en dan kun je onder aan de pagina met zoekresultaten enkele suggesties van Google vinden.
 
Deze suggesties kun je mooi als LSI keywords gebruiken in jouw teksten. Het zijn namelijk woorden die Google associeert met jouw zoekopdracht.
 
De ene keer heb je meer aan deze suggesties dan de andere keer, dat is een beetje afhankelijk van de zoekopdracht die je ingeeft.
 

LSI Keyword Generator

 
Mocht je nou helemaal niets hebben aan de suggesties van Google dan kun je altijd nog gebruik maken van https://lsigraph.com/.
 
Op deze website kun je een zoekterm invoeren en de generator geeft je dan zoveel mogelijk Latent Semantic Indexing Keywords.
 
Door: Robin Peek

Robin Peek is dagelijks bezig met het vergaren van kennis met betrekking tot zoekmachine optimalisatie en content marketing. Hij deelt zijn kennis via robinpeek.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Robin Peek

Robin Peek is dagelijks bezig met het vergaren van kennis met betrekking tot zoekmachine optimalisatie en contentmarketing. 

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play