Waarom zou een freelancer gebruik maken van een online platform?

Gepubliceerd op 5 Januari 2020

Je bent nu al een tijdje aan het freelancen en je krijgt via mond-op-mond reclame en intermediairs opdrachten binnen. Maar vaak ben je via deze tussenkomst geld kwijt aan commissie, wat je omzet niet ten goede komt. Is hier een oplossing voor? Ja, een online platform zoals freelancer.nl. Klinkt goed. Maar wat zijn hier de voordelen van?  


Geen tussenpersoon

Zoals al gezegd, heb je bij een online freelance-platform geen tussenpersonen of intermediairs. Alleen directe opdrachtgevers en freelancers mogen hier zaken doen. Naast dat dit je, als freelancer, omzet kan schelen, ben je ook directer betrokken bij je opdrachtgever. Je hebt immers niet meer te maken met een tussenpersoon en alles kan geregeld worden via het online platform. Dat bevordert alleen maar je communicatie met jouw opdrachtgever, wat je business weer ten goede komt.  

Online profilering en SEO-proof

Bij online freelance-platforms kun je online profielen aanmaken, die vaak ook SEO-proof zijn. Dit komt mede omdat veel bedrijven kijken naar geschikte kandidaten in deze online platforms, oftewel een grote gebruiksfrequentie, wat SEO, oftewel je ranking in Google, ten goede komt. Jouw profiel met de gewenste vaardigheden in het online platform zien mensen eerder in de Google zoekresultaten als men naar deze gewenste vaardigheden zoekt.  

Opdrachten al gecategoriseerd

Stel, je hebt als freelancer tijd over voor een kleine opdracht en je wilt er snel eentje vinden. Maar je ziet in al die vacaturebanken door de bomen het bos niet meer. Is het dan niet handig als deze vacatures al gecategoriseerd zijn in bijvoorbeeld websites maken, online marketing, logo ontwikkeling etc.? Bij een online freelancer-platform is dit vaak al zo ontworpen. Zo kun je snel die kleine opdracht vinden en scoren. Dat scheelt je een hoop zoektijd en niet-gefactureerde uren.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Veel vacaturebanken zijn gericht op kwantiteit en openheid. Zij willen zoveel mogelijk CV’s in beheer hebben om te matchen aan vacatures. Bij een online freelance-platform zoals freelancer is dit niet zo. Zij wil kwalitatief zijn met een gesloten netwerk, waarbij concreet gezocht kan worden in een betrouwbare pool.  

Explosieve stijging freelancers

Meer dan een miljoen mensen zijn ZZP’er in Nederland en dat getal gaat alleen maar stijgen in 2020. Dat betekent een grote pool waar werkgevers uit kunnen vissen. Een online kwalitatief goed freelance-platform heeft weliswaar een kleinere pool, maar de werkgever kan hier wel zoeken op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Waar denk jij dat jouw toekomstige werkgever gaat zoeken?

Conclusie

Dit artikel heeft de voordelen van een online freelance-platform benoemd:
1. Geen tussenkomst van intermediairs 
2.  Online profilering en SEO-proof
3. Opdrachten al gecategoriseerd
4. Kwaliteit in plaats van kwantiteit
5. Kwalitatief gesloten platform   

Probeer het eens uit, wat heb je te verliezen?  


Door: Cordny Nederkoorn
Cordny is een software tester die met zijn testervaringen content maakt die zijn klant verder helpt met marketing, branding en sales: Create Content through Testing!
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan!   

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play