Terug

Als freelancer kun je werken en leven in vrijheid

Vooruitblikken en niet te veel terugkijken, wordt meestal geadviseerd. Doe je dit stiekem toch, dan realiseer je jezelf wat een rijkdom het is. Vanaf het moment dat je de keuze hebt gemaakt om zelfstandig te gaan werken, kun jezelf je tijd, je dag en week in delen als freelancer.  

De uitdaging als freelancer

Steeds vaker zie je banen verdwijnen. De laatste jaren en nu nog, hebben een grote hoeveelheid werknemers hun baan beëindigd. Vaak bij het bedrijf waar ze al jaren werkten. Het is een gedwongen ontslag door bijvoorbeeld een fusie en reorganisatie of ze zorgen dat ze zelf de slag voor zijn, omdat het rommelt binnen het bedrijf. In vele sectoren, online te lezen in onder andere cijfers en trends, heeft er een verandering plaats gevonden. Een grote trend zijn de flexibele werktijden. Het is niet gek dat mensen naar andere mogelijkheden kijken, die passend bij hun zijn. Ze zoeken een nieuwe job in dezelfde sector of het is juist het moment om eindelijk te gaan doen wat ze al jaren willen doen. Niet iedereen durft dit te doen, een nieuwe uitdaging aan te gaan:   Compleet de boeg omgooien en voor jezelf starten als freelancer.  

Ga je als freelancer vrijheid winnen of verliezen

Zodra je stap daadwerkelijk hebt genomen om je passie te volgen en je eigen bedrijf te starten, dan lijkt het er misschien op of al jouw vrijheid wordt ontnomen. Maar is dat wel zo?   ·      Vanaf nu bepaal je zelf welke werkzaamheden je gaat doen ·      Wanneer je dat doet ·      Voor wie je gaat werken ·      Je bepaalt je eigen uurtarief ·      Je doet precies die werkzaamheden waar je blij van wordt   Hoeveel vrijheid wil je nog meer?!  

Vind je perfecte balans om het werk als freelancer en je privéleven te combineren

  Werken als freelancer is een ruim begrip, want onder deze noemer vallen tal van vakgebieden, die weer onder te verdelen zijn. In de categorie ‘Online Business’ zijn genoeg zelfstandigen werkzaam. Velen kunnen hun werkzaamheden in deze branche volledig locatieonafhankelijk uitvoeren. Een ideale combinatie om je eigen tijd in te delen en zelf te bepalen wanneer je werkt om je opdracht voor je opdrachtgever uit te voeren. Natuurlijk maak je vooraf afspraken, wanneer jij als freelancer de werkzaamheden oplevert. Binnen de vrijheid die je verworven hebt om een eigen bedrijf te starten, is het belangrijk een goede balans te vinden. Een balans tussen werk en privé. Of je nu SEO-teksten voor een blog schrijft vanuit huis, een website bouwt voor een klant vanuit een ander land of de maandelijkse administratie verwerkt vanaf een ander continent. Als je zorgt dat je online kunt zijn, is er altijd wel een leuke opdracht te vinden bij Freelancer.nl. Tussentijds kun je optimaal genieten je vrijheid, waar je ook bent.   To Assist, Grenzeloze Dienstverlening  ​Lianka en Hannie werken als zelfstandige Virtuele Assistenten. Ze bieden de ambitieuze en enthousiaste ondernemers een helpende hand voor ondersteunde werkzaamheden. Hun specialiteiten zijn; boekhouden, administratie, teksten schrijven, secretariële taken. Denkt u dat ze iets voor u of uw bedrijf kunnen betekenen, aarzel dan niet. Vraag het ze gewoon: info@to-assist.org

Wil jij op de hoogte blijven van nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan!

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten