Terug

Binnenkort maak jij kennis met jouw freelance buren!

Het leven van een freelancer gaat tijdens de coronacrisis niet altijd over rozen. Naast dat het ongelofelijk lastig is om opdrachten binnen te halen, kan het ook nog wel eens saai zijn om steeds maar alleen te werken. Door middel van een vragenlijst kwamen we er achter dat er veel behoefte is aan sociaal contact met freelancers onderling, maar ook dat hier nog weinig mogelijkheden voor zijn. Zeker in deze tijden. Lees hieronder de waardevolle input van freelancers uit ons netwerk..

Matching van freelancers o.b.v. interesses en locatie

Meer dan de helft van de ondervraagden (60%) geeft aan geen of weinig freelancers te kennen uit eigen omgeving. Daarnaast geeft driekwart van alle ondervraagden aan behoefte te hebben aan een manier om makkelijker met freelancers in contact te komen. Het gaat dan voornamelijk om onbekende freelancers uit de eigen branche waarin zij zelf werken maar ook uit freelancers uit hele andere branches. Daarnaast is er interesse om in contact te komen met echte experts uit bepaalde vakgebieden. Hiervan kunnen anderen weer leren.

De voornaamste redenen om een social platform voor freelancers te gebruiken zijn vooral het vergroten van het netwerk (74%) en het vinden van freelancers om mee samen te werken (72%). Bijna alle ondervraagden gaven aan heel erg of een beetje geïnteresseerd te zijn om met andere freelancers gematcht te worden op basis van interesses en locatie. Het vinden van freelancers uit eigen omgeving, lijkt erg in de smaak te vallen. Zeker in deze tijden. Daarnaast leek het de ondervraagden een mooie bijzaak om een overzicht van events en co-working plekken te hebben om daar bij elkaar te komen.

Business of vriendschap?

Het overgrote gedeelte (93%) wil voornamelijk in contact komen met andere freelancers voor business. Toch geeft 29% aan ook open te staan voor vriendschappelijke contacten. Enkele mensen geven zelfs aan dat zij een echte date ook zouden kunnen overwegen via een sociaal freelance platform. Het daten met gelijkgestemde is iets dat zij belangrijk vinden. De voornaamste reden voor de ondervraagden om samen te komen is wel echt het delen van kennis, samen sparren en elkaar inspireren. 

Welke activiteiten kunnen jullie samen doen?

De meeste freelancers verwachten binnen 1 week af te willen spreken wanneer zij in contact komen met een onbekende freelancer. Enkele freelancers staan zelfs open voor last-minute afspraakjes binnen 1 uur of binnen 1 dag. 

Uit het onderzoek kwamen verschillende activiteiten die freelancers graag met andere freelancers doen, zoals:

  • - Kennis delen
  • - Kop koffie drinken
  • - Brainstormen/sparren
  • - Samen een project starten
  • - Samen werken op een locatie
  • - Wandelen
  • - Samen naar events gaan
  • - Borrelen
  • - Sporten


Naast het samen komen voor standaard afspraakjes gaan freelancers ook graag samen naar georganiseerde activiteiten zoals: netwerk events, workshops, borrels, festivals, inspiratie meetings, exposities enzovoort. Helaas zullen we nog even geduld moeten hebben tot we hier weer samen naar toe mogen gaan. Maar in die tussentijd kunnen er wel een op een afspraken gemaakt worden.

Wij hebben binnenkort de oplossing!

Door al deze waardevolle input van behoeftes en gemis, hebben wij een heel mooie feature kunnen bouwen: Freelancer Social. Via dit sociale kanaal kunnen wij freelancers met elkaar matchen op basis van locatie en interesses. Op deze manier kom je makkelijk in contact met freelancers uit jouw omgeving en kun je samen afspreken, van elkaar leren en elkaar inspireren! 


Houd onze website en je mail goed in de gaten. We zullen jullie snel informeren wanneer we de feature zullen lanceren.
Mocht je nog opmerkingen hebben, kun je die hieronder plaatsen.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten