50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Blijf je dit jaar in de vakantie thuis? Deze tips helpen je om alsnog in vakantiestemming te komen

De zomervakantie staat alweer voor de deur, en ook dit jaar is reizen naar het buitenland helaas maar heel beperkt mogelijk. Velen kiezen er daarom voor om in Nederland een hotelkamer of een vakantiehuisje te huren. Zit dat er voor jou niet in en hou je niet van kamperen, dan zul je je zomervakantie thuis moeten vieren.

Wat je tijdens je vakantie gaat doen, heeft voor een groot deel te maken met je gezinssamenstelling. Heb je kinderen, dan zul je een programma moeten bedenken dat bij hun leeftijd past. Zonder kinderen kun je gewoon doen wat je zelf wilt, maar daardoor kom je juist in de verleiding – afhankelijk van je persoonlijkheid – om de hele vakantie te luieren of juist alleen maar te klussen in huis. Deze tips kunnen je helpen om echt in vakantiestemming te komen. 

Leg vast wanneer je vrij bent

Het lijkt vanzelfsprekend, maar de vakantie begint ermee dat je ook daadwerkelijk vrije weken (of dagen) inplant. Doe je dat niet, dan loop je als freelancer toch het risico dat zich op het laatste moment een interessante opdracht aandient die je moeilijk kunt weigeren. Dus zet je vakantie in je agenda, deel aan je opdrachtgevers mee in welke periode je niet beschikbaar bent, en zorg dat je voor begin van je vakantie alle lopende opdrachten afgerond hebt.

Bedenk leuke uitstapjes

Het vakantiegevoel ontstaat al door plannen te maken. Heb je een partner of een gezin, betrek die dan hierbij. Ga voor begin van je vakantie samen leuke ideeën bedenken voor uitstapjes in eigen land. Als je twee op drie keer per week eropuit gaat, dan kom je al snel echt in vakantiestemming. 

Zijn bepaalde attracties die je zou willen bezoeken dit jaar gesloten? Laat daardoor niet je stemming bederven. Ga samen bespreken wat er allemaal wél kan, bijvoorbeeld fietsen, wandelen of picknicken, en bedenk ook waar je dit wilt doen. Een thuisvakantie is dé gelegenheid om mooie streken in eigen land te ontdekken, waar je nog nooit eerder bent geweest. 

Verzamel ideeën voor thuisdagen

Elke dag op stap gaan, is niet realistisch. Bedenk daarom ook een aantal ideeën voor de dagen dat je thuis bent. Hou je van lezen, leg dan alvast een stapel boeken klaar. Maar dit is ook een goed moment om aan een nieuwe creatieve hobby te beginnen – iets wat je altijd al hebt willen uitproberen – of om te gaan sporten. Heb je een idee, haal dan alvast het benodigde materiaal hiervoor in huis. 

Met een gezin kan het goed zijn om afspraken te maken wanneer iedereen iets voor zichzelf gaat doen, en wanneer het hele gezin samen iets gaat doen. Een nieuw bordspel of een hele grote legpuzzel waar samen aan gewerkt wordt, kunnen urenlang plezier opleveren. Maar ook samen koken of huishoudelijke klusjes doen kan heel gezellig zijn.

Ga vaak naar buiten

Frisse lucht en zonlicht zijn goed voor onze gezondheid, en aangezien onze winters vaak koud en grijs zijn, is het goed om in de zomer extra veel naar buiten te gaan. Heb je een eigen tuin, dan zul je daar automatisch tijdens een thuisvakantie veel tijd doorbrengen. Maar alleen maar zonnebaden kan al snel saai worden. Denk daarom ook na over leuke activiteiten die je buiten kunt doen.

Heb je geen eigen tuin, zoek dan zo vaak mogelijk een mooi plekje natuur dicht bij je huis op. Als je tijdens een thuisdag even gaat wandelen of de maaltijd in een picknick in het park verandert, voel je je al snel minder thuis opgesloten.

Werk aan een project in je eigen huis of tuin

Hou je van knutselen of tuinieren, maak dan een plan wat je op de dagen dat je thuis bent gaat doen. Dit zou één groot project of een lijstje met kleine klusjes kunnen zijn. Doe dit bij voorkeur aan het begin van je vakantie en ga daarna nog een paar dagen echt ontspannen. Of wissel klussen en luie dagen af.

Is er iets wat je allang had moeten doen en wat er steeds maar niet van komt? Dan is dit hét moment om eindelijk dat vervelende klusje op te knappen. Zorg dat je goed voorbereid bent en schakel desnoods hulp in. Bedenk ook een leuke beloning voor jezelf een jouw helpers voor wanneer het klaar is, zoals bijvoorbeeld een barbecue in de tuin of een gezellige dag op het strand. 

Haal contacten op

Sinds het coronavirus ook naar Nederland is gekomen, hebben velen van ons maar een klein aantal mensen in levenden lijve gezien. De zomervakantie zou een goed moment kunnen zijn, om contacten weer op te halen met mensen die je hebt gemist. Hou je hierbij uiteraard aan alle voorgeschreven maatregelen. Met mooi zomerweer is er alweer veel mogelijk, omdat je elkaar dan buiten kunt ontmoeten. 


Geschreven door: Ute de Vries

Freelance vertaler Engels-Duits-Nederlands
Schrijver
Taalcoach
www.fromwordtowordtranslations.com Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten