Terug

Coronastress? Blijf positief!

Nu veel mensen thuiswerken, van freelancers tot mensen in loondienst, is de verleiding groot om vaak het internet op te gaan. Niet alleen om tussen het werken door voor kleren of boodschappen te shoppen of een yogamat of hometrainer te bestellen. Maar ook om de laatste ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus te lezen.  Het nieuws daarover is bijna niet meer bij te houden. Maar steeds naar het nieuws kijken of (nep-) berichten op social media lezen, kan voor stress zorgen. Je kan er zelfs angstig van worden. Ook maak je je als freelancer misschien zorgen over je financiën, zelfs als je nu nog genoeg opdrachten hebt. Niemand weet hoe lang dit gaat duren. 

Positieve kanten

Volgens deskundigen is het belangrijk om niet uit te gaan van het slechtste scenario. Ook in tijden van crisis is het belangrijk om positief te blijven. Je druk maken om wat er allemaal kan gebeuren, helpt niemand. En zorgt alleen maar voor stress en angst. Bedenk dat hoe erg de coronacrisis ook is, er toch een paar positieve kanten zijn.  Tussen alle ellende op de nieuwssites, lees je ook hartverwarmende verhalen van mensen die elkaar -vreemden vaak- helpen. Bedrijven die met allerlei initiatieven komen om de samenleving te helpen. Freelancers die mooie dingen bedenken en met oplossingen komen om voor anderen het leven iets aangenamer te maken.   

Tijd voor ontwikkeling

Als je als freelancer het aantal opdrachten voor je ogen ziet slinken, bedenk dan dat je nu meer tijd hebt om jezelf te ontwikkelen. Normaal ga je geruisloos van de ene naar de andere opdracht. Nu heb je tijd voor die cursus die je al zo lang wil doen, maar normaal nooit aan toe komt. Of volg een van de vele online workshops die nu als paddenstoelen uit de grond schieten. Dat komt je straks na de crisis goed van pas. Als je nu meer kennis en vaardigheden opdoet, heb je straks meer kans op freelance opdrachten die bij je passen.  Freelance ICT’ers hebben nu tijd om die geweldige app te ontwikkelen. Freelance tekstschrijvers hebben nu tijd om te werken aan die roman die ze altijd al hadden willen schrijven. Freelance trainers en adviseurs hebben nu tijd om eindelijk aan de slag te gaan met het ontwikkelen van de online training die steeds op de plank blijft liggen.  Het is een schrale troost. Maar door het bedenken van nieuwe plannen krijg je energie. En vergeet je even dat de wereld om je heen min of meer tot stilstand is gekomen. Tijdelijk, dat dan weer wel.

Door: Yvonne Horsselenberg Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites en nieuwsbrieven, artikelen voor vakbladen en online nieuwssites, en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.tekstgenoot.nl.

Reacties

Categorieƫn freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten