50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Een ode aan de beste werkgever die je ooit hebt gehad, jezelf!

Een ode aan de beste werkgever die je ooit hebt gehad, jezelf!

Het werkgeverschap is een verborgen bonus van het freelanceleven. Het zijn van je eigen werkgever zorgt namelijk voor een eNPS score waar het MKB slechts van droomt. Daarnaast is het antwoord op je vraag altijd JA!

Als freelancer is de klant geen koning, dat ben jij. Want als je dan toch alle risico’s draagt, kun je het net zo goed zo leuk mogelijk maken. Creëer een werkomgeving waar je je nog nooit zo gewaardeerd hebt gevoeld, geef jezelf de erkenning die je in het verleden bent misgelopen en maak jezelf altijd werknemer van de maand.


De natte droom van elke ergonoom

Na mij jarenlang als een kameleon door het bedrijfsleven te hebben gebaand (niet persé mijn grootste talent), voldoe ik nu met liefde aan al mijn werkplekwensen. Door vooral heel veel te missen, concentratieproblemen te verslaan in kantoortuinen, en vele mentale breakdowns te ondergaan door hardware-problemen, weet ik nu precies wat ik nodig heb om mijn werk snel, effectief en hoogwaardig te kunnen uitvoeren. Ben je nog niet rijk? Voel je dan rijk en koop wél die ergonomische muis van een paar tientjes meer! Bestel wél de laptophouder waar je helemaal wild van wordt en koop alsjeblieft dat kussentje voor je rug. Op bijna 30-jarige leeftijd kan ik je nu al mededelen dat een gezonde nek- en- schouder-situatie écht het halve werk is.

Daarnaast maak ik van mijn werkplekken altijd een feestje. Ik werd wellicht hard uitgelachen toen ik met mijn zeezoutkristallamp en een doos met planten en bloemen aan kwam zetten bij mijn deelkantoor, maar het is me toch een potje gezellig aan mijn bureau!

Veel Business Coaches hebben het over ‘The money mindset’. Wat kortgezegd inhoudt dat je ervan uitgaat dat er een constante stroom van geld jouw kant op komt, zolang je investeert in kennis, ontwikkeling, groei en zelfliefde. Dat zijn investeringen die je namelijk nooit meer kwijt kunt raken. Je kunt binnen deze disciplines namelijk niet ontleren, terugdraaien of het minder goed kunnen. Investeer daarom altijd in de dingen die jou beter maken in je werk, of je nou krap bij kas zit of niet.


Niets hoeft meer langs HR

Zullen we jouw eerstvolgende HR-verzoek gewoon lekker niet over het weekend tillen? Zullen we Egbert-Jan niet vragen om er een plasje over te doen en zullen we er vooral geen klap opgeven? Jij bepaalt namelijk lekker helemaal zelf of je een weekje naar een hutje op de hei vertrekt. Je schat zelf wel in wanneer jij je werkdag begint en weet of je even rust moet nemen. Wees lief voor jezelf en gun jezelf secundaire arbeidsvoorwaarden die jou zowel lichamelijk als mentaal gezond houden.

Daarnaast mag jij dus ook bepalen welke feestdagen je wilt vieren. Skip kerst en vier een maand lang drie koningen, als dat is wat je wilt!

Mentale gezondheid is vaak een ondergewaardeerde prioriteit in het werkgeverschap. We vergeten soms dat je met een verkoudheid een stuk meer in staat bent om door te werken dan met een hoofd wat overloopt. Luister dus naar je behoeften en maak er ruimte voor!


Finance hoeft er geen klap op te geven

Mensen van de Finance afdeling vinden mij vaak op zijn minst opmerkelijk. Ik heb er nooit de vinger op kunnen leggen maar ik kreeg altijd bepaalde vibes van deze afdeling. We begrijpen elkaar wat minder.

Ik werk namelijk niet per se op logica, ik werk op gevoel. En als ik mij dan liet overhalen om over te stappen op ratio, kwam ik altijd bedrogen uit. Dat betekent niet dat ik niet goed nadenk over mijn budgetten of onverantwoordelijk ben. Het betekent dat wanneer ik geld wil uitgeven, het onderdeel is van een project of groeiproces waarvan die cursus, Webinar of training een essentieel onderdeel is. Dat valt niet altijd te onderleggen met strakke KPI’s en ROI-modellen. Mind you, dat deze mensen en hun talenten natuurlijk van onschatbare waarde zijn. Op het gebied van investeringen weet ik echter wat er moet gebeuren en wat niet. Als freelancer heb je de vrijheid om geen rekening te houden met anderen, je kunt op je intuïtie bouwen. Koop daarom alle masterclasses, plug-ins en werkprocesverbeteringen die je maar hebben wilt, zolang je het aan jezelf kunt verantwoorden. Thank yourself later.

Daarnaast word je niet meer gedwongen om je salaris te doneren aan bepaalde potjes waar jij weinig tot geen zeggenschap over hebt. Als een werkgever een slechte deal met een pensioenfonds heeft, is dat niet meer jouw probleem. Jij kunt die deals nu namelijk zelf sluiten. Of niet! Waarom verplicht aansluiten bij een pensioen, als je je in je beste jaren wil reizen? En wie zegt überhaupt dat je 65 jaar wordt? Misschien vind je het wel beter om te beleggen of je pensioen te halen uit vastgoed. Jij hangt zelf de slingers wel op.


Vorm jouw eigen community en kies je collega’s!

Collega’s, ze zijn fantastisch om over te roddelen maar vaak niet helemaal jouw ding. Je hebt je eigen groepje mensen maar moet helaas ook vaak genoeg converseren met mensen die je liever mijdt. Gelukkig ben je nu een alleenstaande freelancer. En het voordeel van het freelanceleven is dat je zelf mag kiezen wie jouw collega’s zijn!

Ga dus vooral niet centenpikken op het gebied van netwerkevenementen, freelance community’s en deelkantoren of co-working. Zoek jouw mensen en blijf in ze investeren. Je hebt namelijk gewoon mensen nodig waar je af en toe een ongemakkelijk gesprek mee kunt voeren, die je per ongeluk net iets te veel over je weekend vertelt, en met wie je kunt lachen als je gaar bent. Vrijheid betekent absoluut geen eenzaamheid als je goed voor jezelf zorgt.Door: Dionne Hallegraeff
Dionne, Make it a story. Dionne is een Copywriter, Schrijver en Content Marketeer wie van verhalen vertellen haar werk heeft gemaakt.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten