Terug

6 redenen waarom het inhuren van een freelancer zo waardevol is

Er komen binnen je organisatie steeds meer verantwoordelijkheden bij en je bent op zoek naar extra handen om alle openstaande opdrachten op tijd te voltooien. Maar wie ga je inhuren? Heb je experts nodig, maar wil je ze niet vast in dienst nemen? Dan ligt het antwoord bij het inhuren van een freelancer. Werken met freelancers levert opdrachtgevers in deze economisch onzekere tijden meerdere voordelen op. Wij geven je 6 redenen waarom het inhuren van een freelancer zo waardevol is:

1. Economisch voordeel

Een groot voordeel van het werken met freelancers is dat het veel makkelijker is om het contract te verbreken dan wanneer je vaste werknemers aanneemt. Freelancers werken voornamelijk op projectbasis en voeren tijdelijke opdrachten uit. Daardoor zijn zij een stuk goedkoper dan wanneer je een werknemer in dienst neemt.

2. Experts

Wanneer je op zoek bent naar een freelancer kan je heel eenvoudig het talent opsporen dat de organisatie kan helpen met de juiste kennis, competenties en skills. Je hoeft de freelancer dan ook alleen voor deze specifieke vaardigheid in te huren. Denk bijvoorbeeld aan het vertalen van teksten of het ontwikkelen van een app.

3. Loyaliteit

In vergelijking met vaste medewerkers is de loyaliteit van freelancers een stuk groter. Freelancers zijn namelijk veel meer afhankelijk van het succes van de verschillende opdrachten en projecten die zij uitvoeren. Iedere opdracht is voor de freelancer een toevoeging aan het portfolio dat zijn of haar toekomst helpt te bepalen.

4. Consistentie

Organisaties die voor bepaalde opdrachten altijd dezelfde freelancers inschakelen hebben een groot voordeel ten opzichte van grote organisaties die veel verschillende mensen moeten inhuren voor hetzelfde soort werk. In die grote organisaties leidt dit al gauw tot inconsistentie en dat is niet meer van deze tijd. Organisaties kunnen dat vermijden door specifieke projecten altijd aan dezelfde freelancers uit te besteden.

5. Flexibel

Freelancers staan erom bekend op verschillende tijden te werken. Ze hoeven niet te werken tijdens kantooruren. Zij kunnen bij wijze van spreken tot laat aan je website werken. ’s Avonds coderen of de social media-feeds in de vroege ochtend verzorgen. Haast en spoed zijn zelden goed, maar soms heeft de opdracht prioriteit en moet die snel afgerond worden. Freelancers zijn snel beschikbaar en hebben geen goedkeuring nodig van een baas om te starten met een opdracht. Ze werken immers voor zichzelf.

6. Talenten

Veel mensen zijn op zoek naar een vaste baan, maar de zelfbewuste jonge talenten willen op eigen benen staan en zich niet meer binden aan een bedrijf. Ze beginnen voor zichzelf en gaan op zoek naar zo veel mogelijk freelance opdrachten. Wanneer je deze (top)talenten voor je bedrijf wilt winnen, kan je maar beter vertrouwd zijn met de arbeidsstructuur rondom het freelancewerk.

Reacties

Categorieën freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten