50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Freelancer: laat je nooit gek maken!

Hou vol, hou vast

Mijn vader overleed helaas alweer heel wat jaren geleden. Mijn ouders hanteerden vroeger een tamelijk traditionele rolverdeling. Vader werkte hard en veel. 5 dagen per week bij Philips, en voor een extra zakcentje op koopavond en zaterdag in een kledingzaak. Moeder zorgde ondertussen voor de kinderen en het huishouden en nam er ook een klein baantje in de avonduren bij. We hadden het zeker niet slecht, maar dat vergde wel een inspanning.

Dat mijn vader zoveel werkte heeft ervoor gezorgd dat hij maar in beperkte mate zijn stempel op mijn karakter heeft kunnen drukken. Af en toe hoorde ik wel eens verhalen en kreeg ik enigszins een idee van hoe hij met uitdagingen en problemen omging. Ik begreep dat hij in zijn jonge jaren een behoorlijke belhamel was. En eigenlijk toen hij ouder werd nog steeds. 

Maar mijn beeld op de wereld werd toch hoofdzakelijk gevormd door de manier waarop mijn moeder tegen de zaken aankeek. Zo kreeg ik veel oog voor detail, werd ik daadkrachtig, initiatiefrijk en behoorlijk resultaatgericht. Ik ben scherp op waar dingen fout kunnen lopen. Dat zijn zeker positieve eigenschappen maar ze zorgen ook voor stress en spanning. Ik sta vrijwel altijd ‘aan’ en het doemdenken ligt soms op de loer. 

Ik denk terug aan hoe ik dat geleerd heb en luister dan onder andere naar het wanhopige praten van mijn moeder in de periode, heel lang geleden, dat mijn vader zijn baan dreigde te verliezen. De wereld werd bijna als verloren beschouwd. Dit zou nooit meer goed komen. Zo heb ik haar beleving ervaren althans. Maar dan hoor ik in datzelfde gesprek een stem, die van mijn vader, hij zei nooit zoveel. Nu spreekt hij kalm maar vastberaden. En ik luister: “Laat je nooit gek maken, dit komt goed!”. En dat kwam het ook.

Sinds enkele jaren ben ik nu freelancer. Het geeft me de vrijheid en onafhankelijkheid waar ik altijd al naar op zoek was. Maar het geeft ook onzekerheid. Het voelt soms als ploeteren en dat maakt me wel eens wat moedeloos. Ik zit op de bank, de werkdag moet zo beginnen. Ook op deze ochtend is er weer vanalles aan de hand dat opgelost moet worden. Het is geen uitnodigende dag en ik voel enige paniek. Maar dan ineens hoor ik die stem weer, niet al te hard maar wel duidelijk genoeg. “Laat je nooit gek maken, dit komt goed!” En dan merk ik hoe mijn beenspieren me omhoogtillen en me op weg dragen naar mijn werkplek. Ik ga dit aanpakken, ik ga dit doen………….

        

Door: Roel Verdonschot
www.ondernemersgevoel.nl 
 
Roel is een breed inzetbare freelance tekstschrijver. Hij beschikt over veel inhoudelijke kennis- en adviesvaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Daarmee schrijft hij geld bij elkaar voor ondernemers. Dit doet hij in de vorm van het schrijven van wervende teksten zoals subsidieaanvragen, ondernemingsplannen en (SEO) webteksten en blogposts e.d. voor opdrachtgevers.

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten