Terug

Met deze 5 tips vind je de juiste freelancer voor je opdracht!

Met deze 5 tips vind je de juiste freelancer voor jouw opdracht!

Het kan een grote opgave zijn om het juiste talent te vinden voor jouw bedrijf. Veel start-ups kunnen het zich niet veroorloven om vanaf het begin fulltime medewerkers aan te nemen. Ze gaan dan meestal op zoek naar de beste freelancers. Maar hoe stel je het perfecte team van freelancers samen als niet iedereen fulltime met jouw bedrijf bezig is?
Wij reiken je 5 manieren aan om dat te bereiken:


1. Beschrijf duidelijk jouw wensen en wat voor freelancer je nodig hebt

Als ondernemer moet je precies bepalen wat voor een freelancer je nodig hebt. Er bestaat geen ‘Superman’, die écht alles kan wat je zoekt. Beschrijf heel specifiek wat je van de freelancer verwacht. Hoe specifieker je bent, hoe makkelijker het wordt om tussen alle kandidaten de juiste persoon te vinden.
Dat geldt ook voor het moment dat je de geschikte freelancer gevonden hebt. Stel dan een contract samen, waarin je vermeldt wat je verwachtingen zijn, wat de taken worden van de freelancer en welke vaardigheden nodig zijn om de opdracht uit te voeren. Zorg ervoor dat jullie beiden een handtekening zetten onder deze afspraken, zodat je hier altijd op terug kan vallen.

2. Ga op zoek naar freelancers die jouw enthousiasme delen

Het is erg belangrijk om passie te vinden in de freelancer die je uitzoekt. Wanneer hij of zij net zo enthousiast is over de opdracht als jij, zal dat ook terug te zien zijn in het werk. Een freelancer met passie voor zijn vak zal naast het uitvoeren van de opdracht ook mee willen denken over de rest van het proces. Dat zal snel leiden tot een succesvolle en langdurige samenwerking.

3. Blijf jezelf als ondernemer ontwikkelen

Blijf betrokken en zorg ervoor dat jij als ondernemer begrijpt wat voor werk je precies verlangt van de freelancer. Wanneer je werkt in een start-up zit elke dag vol leermomenten, vooral van de freelancers steek je ontzettend veel op. Maar ze komen en gaan, dus het is van belang om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je de kennis ook weer aan nieuwe freelancers door kunt geven. Volg cursussen of bezoek bijeenkomsten om je kennis up-to-date te houden en te blijven leren.

4. Kies voor een bemiddelingsplatform

Hoe kom je bij freelancers terecht? Er zijn tegenwoordig meerdere bemiddelingsplatforms waar freelancers diensten aanbieden met een online profiel. Voor opdrachtgevers is het bij enkele platforms mogelijk om gratis opdrachten te plaatsen. Je ontvangt dan snel meerdere offertes en kan uiteindelijk een keuze maken uit de geïnteresseerde freelancers. Het online profiel van de freelancer maakt het voor jou erg makkelijk. Je vindt daar werkervaring, portfolio items en referenties van de freelancer. Zo zie je direct wie je voor je hebt en wat de freelancer in z’n mars heeft.
Wil je toch liever zelf een ervaren freelancer benaderen? Dan is er altijd nog de freelancer database waarin jij als opdrachtgever zelf op zoek kan gaan naar een geschikte kandidaat. Je kan naar verschillende freelancers een contactverzoek sturen en houdt daarmee het heft in eigen hand.

5. Hanteer een marktconform uurtarief

Voor het vinden van kwalitatieve freelancers is het van belang een marktconform uurtarief aan te bieden. Niet alleen om zo veel mogelijk reacties op de opdracht te krijgen, maar ook om te zorgen dat serieuze en gemotiveerde freelancers reageren. Wanneer je een te laag uurtarief hanteert, trek je de verkeerde mensen aan of ontvang je weinig tot geen reacties.

Reacties

Categorieën freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten