Mijn freelance werk is de weg naar mijn uiteindelijke droom

Gepubliceerd op 9 April 2018

Waarom kiezen mensen ervoor om freelancer te zijn? Wil jij ook geïnterviewd worden? Laat het ons weten!
 

Freelancer.nl interviewt freelancer en digital nomad Britt Daemen

Naam: Britt Daemen
Bedrijf: B. Analyzed marketing
Werkzaamheden: Als freelance online marketeer ben ik verantwoordelijk voor uiteenlopende online marketingvraagstukken.
 
Sinds wanneer werk je als freelancer?
 
Sinds januari 2016 ben ik officieel werkzaam als freelance online marketeer. Inmiddels werk ik al 2 jaar met heel veel plezier en succes aan diverse online projecten. Tegelijkertijd reis is de wereld over als digital nomad. Zo ben ik 2016 een heel jaar in Zuid-Amerika geweest, heb ik in Nederland een camper gekocht en ben ik daarmee naar Spanje gereden. De zomer van 2017 heb ik op Ibiza doorgebracht in mijn camper. Mijn laatste reis duurde 3 maanden, van september tot december 2017. Vanaf Gran Canaria ben ik 14 dagen met de Nomad Cruise de Atlantische oceaan overgevaren. Vanuit Panama heb ik daarna samen met andere digital nomads Costa Rica en Nicaraqua bezocht.
 
Waarom ben je voor jezelf begonnen?
 
Er zijn een aantal redenen waarom ik voor mezelf ben gestart. Met stip op 1 staat: vrijheid. Ik bepaal zelf wanneer, waar en voor wie ik werk. Daarnaast heb ik erg last heb van ‘wanderlust’, ik wil mijn eigen leven graag zelf in handen hebben en de mogelijkheid hebben om mijn werk overal ter wereld te doen. Daardoor is de switch naar freelance online marketeer één van de beste keuzes in mijn leven geweest.
 
Een andere belangrijke reden is dat ik al van jongs af aan de droom heb om in het buitenland (een Spaanstalig land) te wonen en mijn eigen ‘horecatentje’ te starten. Met mijn huidige situatie kan ik daar zijn waar ik wil, heb ik de mogelijkheid om te reizen en verdien ik tegelijkertijd voldoende geld met werk waar ik veel interesse en passie voor heb. Mijn freelance werk is onderdeel van de weg naar mijn uiteindelijke droom!
 
Zijn je drijfveren om freelancer te zijn hetzelfde gebleven of veranderd sinds de start?
 
Ja, die drijfveren veranderen nog wel eens, maar switchen naar een baan in loondienst zal niet meer zo snel gebeuren. Het vrije leven pakken ze me niet zomaar meer af;) Wel stel ik mezelf steeds meer vragen, bijvoorbeeld: hoe kan ik professionaliseren en efficiënter werken? Wat is mijn focus en waarom?
 
Wat zijn voor jou redenen om nooit meer in loondienst te werken?
 
Vrijheid is ook hier mijn absolute nummer 1 reden. Ik bepaal zelf wanneer ik waar, voor wie en op welke tijdstippen werk. Daarnaast maak ik ook graag eigen keuzes en wil ik zelf verantwoordelijkheid hebben.
 
Wat vind je het leukste aan freelancer zijn?
 
Het allerleukste aan freelancer zijn is dat ik zelf kan bepalen waar, wanneer en voor wie ik werk. Een zonnige bestemming speelt hierin een belangrijke rol….;)
 
Welke inspirerende quote/gedachte wil jij meegeven aan andere freelancers?
 
Droom niet je leven, maar leef je dromen! Leven zonder droom is verschrikkelijk, maar je droom ervaren is geweldig!
 
Zijn er andere zaken die je nog kwijt wilt binnen dit onderwerp?
 
Wil je locatie onafhankelijk werken? Niet meer twijfelen, gewoon doen! Geloof me: als je weet wat je wilt en overtuigd bent van je kunnen, moet je ervoor gaan. Het zal je heel veel goeds brengen. Dat is bij mij ook gebeurd. Stel je ervoor open, geloof in jezelf en dan komt het echt allemaal goed!
 
Door: Nanda Appelman, freelancer in Woorden en Beelden (www.woordenenbeelden.com).
 
Nanda is inzetbaar voor werkzaamheden in creatie, advies en onderzoek op het gebied van marketing en communicatie.
 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play