Terug

Tijd voor een frisse wind door je onderneming

De zon schijnt, je voelt de warmte binnenstromen met de frisse wind om je heen; de natuur is er klaar voor. Terrassen staan klaar, de bloesems in de bomen en de vogels hebben het druk. Alles is er klaar voor:   De energie borrelt langs alle kanten: je hebt het voorjaar in de bol!  

Een frisse start

Je krijgt energie als de zon gaat schijnen en de temperaturen stijgen. We krijgen zin om alles weer eens lekker op te ruimen, de bekende voorjaarschoonmaak. Het moment om kritisch naar je onderneming te kijken. Een korte terugblik op de eerste paar maanden van 2017 geeft inzichten om op dezelfde weg door te gaan of bij te sturen voor het volgende kwartaal. Ga ik mijn doelen bereiken   Loopt de planning volgens mijn tijdschema Kloppen de behaalde omzetten of cijfers Zijn de facturen volgens afspraak betaald  Er zijn nog genoeg vragen en factoren om over na te denken, die een rol spelen in je onderneming.  

Het voorjaar doet iets met je

Zowel zakelijk als privé verandert er iets in het voorjaar, het zijn de bekende lentekriebels. De dagen worden langer, je wilt naar buiten of erop uit naar mooie locaties. Vakantietripjes worden gepland in een overvolle agenda. Al snel kom je tot de conclusie dat er buitenom de bezette uren voor je onderneming, weinig momentjes zijn om iets in te plannen met je partner, gezin, familie en vrienden.   Je vraagt jezelf af: Kan dit nu niet anders?  

Tijd voor een frisse wind door je onderneming

Energie geeft energie. De energie vasthouden en op de juiste manier gebruiken. Als ondernemer krijg je te maken met allerlei werkzaamheden. De minder leuke taken rollen vaak in het bekende to do-bakje of worden op een lijstje genoteerd. Zo nu en dan kijk je er weer eens naar. Conclusie, je leest het en denkt…. Misschien met veel geluk, wordt er iets opgepakt, maar lang niet alles.  

Intensief genieten van het voorjaar

Als ondernemer wil je het liefst zoveel mogelijk zelf doen, want dat is kostenbesparend, toch? Maar is dit eigenlijk wel waar. Heb je er weleens over nagedacht om zelf te focussen op de zaken waar je goed in bent en de ondersteunende werkzaamheden over te dragen. Taken die essentieel zijn voor je business en moeten gebeuren. Dan ontstaat er een win-win situatie. Om inzicht te krijgen in je werkzaamheden en effectief te werken, kun je gebruik maken van online tools:   Toggl Tijdregistratie voor je werkzaamheden, per klant of per project. Bij gebruik van deze tool, wordt de tijdsbesteding inzichtelijk. Het is gelijk een goede graadmeter om te beslissen om het werk zelf te blijven doen of uit te besteden aan een bijvoorbeeld een freelancer Dropbox Een programma om bestanden op te slaan en te delen met anderen. Op elke locatie kun je op elk moment het document raadplegen, aanvullen of wijzigen. OneNote Een digitaal notitieblok voor je aantekeningen, informatie of afbeeldingen op te slaan. Alles wordt automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd op al je apparaten, zodat het overal en op ieder tijdstip beschikbaar is.   De online tools zijn handige hulpmiddelen om inzicht te krijgen in je tijdsbesteding. Bij het gebruik van Dropbox werk je zeer efficiënt samen met een collega of partner of een klant aan eenzelfde document. Je hoeft elkaar niet te bellen, berichten te sturen via e mail, het bestand is up to date via je eigen computer of een ander device. Heb je een idee, moet je iets opschrijven om niet te vergeten, elke notitie, een bestand of afbeelding kun je opslaan in je eigen notitieblok   Behalve de online tools is het heel eenvoudig om extern een helpende hand in te schakelen voor ondersteunende werkzaamheden. Voor de taken die essentieel zijn voor je onderneming, maar waar jezelf niet aan toe komt. Even een frisse wind door je onderneming zorgt voor tijdbesparing. Je krijgt weer energie voor je onderneming en meer vrije tijd om te genieten van het voorjaar.   Door: To Assist, Grenzeloze Dienstverlening  ​Lianka en Hannie werken als zelfstandige Virtuele Assistenten. Ze bieden de ambitieuze en enthousiaste ondernemers een helpende hand voor ondersteunde werkzaamheden. Hun specialiteiten zijn; boekhouden, administratie, teksten schrijven, secretariële taken. Denkt u dat ze iets voor u of uw bedrijf kunnen betekenen, aarzel dan niet. Vraag het ze gewoon: info@to-assist.org   Wil jij op de hoogte blijven van nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied? Meld je dan nu gratis aan!  

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten