50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Geen inspiratie voor je website? Gebruik een swipe file

Zoek je inspiratie voor je marketing van jouw bedrijf? Maak een swipe file aan. Je bent nu al een tijdje freelancer en ook online actief. Via Wordpress een mooie website gebouwd, maar je bent niet zo zeker van de tekst. Vooral als je deze vergelijkt met advertenties, websites en nieuwsbrieven die andere bedrijven en freelancers schrijven. Waarom kun jij niet zo schrijven? Zijn de tekstschrijvers van die steengoede advertenties en sites zo creatief? Nee joh! Weet je waarom deze teksten zo overtuigend zijn? De copywriters van deze teksten maken gebruik van een swipe file. Een swipe file, wat is dat dan?

Wat is een swipe file?

Een swipe file is niets anders dan een verzameling van schrijfvoorbeelden die je online en offline kan vinden. Dit kan van alles zijn: websites, blogs, advertenties, nieuwsbrieven, editorials, noem maar op. Niet alleen copywriters maken hier gebruik van. Ook romanschrijvers en zangers hebben een aantal schrijfvoorbeelden waarop zij terug kunnen vallen als ze zonder inspiratie zitten.

Wat is het doel van een swipe file?

Allereerst, een swipe file is er niet voor om te kopiëren van anderen. Het gaat er juist om hier inspiratie uit te halen en je eigen schrijfvaardigheden te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar goedlopende advertenties en hieruit een soort template te maken die dienst kan doen voor jouw bedrijfsadvertentie. Maar hoe maak je er een?

Hoe maak je een swipe file?

Dat gaat heel makkelijk. Maak een mapje aan genaamd SWIPE en zet hier alle voorbeelden in die jou kunnen inspireren om de voor jou overtuigende teksten te schrijven. Maak daarna submapjes aan voor de onderdelen waarvan je de voorbeelden hebt: nieuwsbrieven, Facebook en Instagram advertenties, headlines etc. Heb je iets inspirerends gevonden, dan kun je het kwijt in deze map.

Voordelen van swipe files

Het belangrijkste is dat, als je even zonder inspiratie zit, je altijd terug kan vallen op je swipe file. Hier zal vast wel een voorbeeld te vinden zijn die je verder kan helpen.  Je kunt je swipe file-map lokaal op je PC of laptop zetten, maar waarom niet online? Er zijn voldoende tools, zie hieronder, op de markt voor het opslaan van jouw swipe files. Op deze manier kun je ze altijd en overal beheren. Een ander voordeel van een online swipe file is dat je het makkelijker kan delen met derden wat de samenwerking bevordert. Zijn er tools die jou kunnen helpen met online swipe files?

Jazeker!

Tools voor Swipe Files

Denk aan online tools zoals Google Keep, Dropbox of de populaire tool Evernote voor het manangen van al je swipe files. Het belangrijkste is dat je je map met swipe files altijd en overal kan inzien en wijzigen. Het zou jammer zijn als je een inspirerende website hebt gevonden en je kunt hem op dat moment niet toevoegen aan je swipe files omdat de map lokaal staat op je laptop thuis.

Voorbeelden van swipe files

Kijk gerust online voor voorbeelden van swipe files. Ik haal zelf veel inspiratie uit swiped.co Hier vind je veel voorbeelden van (online) marketingcampagnes die jou inspiratie kunnen geven voor je volgende campagne. Dat is in het kort wat een swipe file voor jou kan betekenen.

Veel plezier met het maken van jouw swipe file.


Geschreven door: Cordny Nederkoorn

Cordny Nederkoorn is een software tester die met zijn testervaringen content maakt die zijn klant verder helpt met marketing, branding en sales: Create Content through Testing!Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten