Gezocht: nieuwe klanten

Gepubliceerd op 27 November 2018

Klanten werven blijft altijd een beetje spannend. Maar hoe begin je eraan en waar vind je die nieuwe klanten? Met grote trom

Laat iedereen weten dat je als freelancer van start gaat. Het professionele netwerk LinkedIn leent zich hier uitstekend voor. Neem contact met medeleerlingen van je vroegere school, je jeugdbeweging, buren of vrienden uit het dorp waar je als tiener woonde, je ex-collega’s uit bedrijven waar je werkte, stage liep of een studentenjob deed enz. Mond-tot-mondreclame is immers goud waard en zorgt vaak voor je eerste klanten. 

In groep

Leent je huis zich niet om van thuis uit te werken of werk je niet graag alleen? Dan is een co-workingplace allicht iets voor jou. Je vindt ze tegenwoordig overal in diverse prijscategorieën en soms kan je ze ook gratis uittesten. Het voordeel is dat je meteen gelijkgestemden uit andere sectoren ontmoet die jouw diensten misschien wel nodig hebben.

Freelancesites

Schrijf je in op freelancesites, ze bezorgen je interessante vacatures en wie weet, wordt die ene opdrachtgever na een tijdje wel een vaste klant. Neem de tijd om een originele reactie op te stellen, want je bent natuurlijk niet de enige die reageert.

Proactief

Ken je bedrijven waarmee je graag zou samenwerken, zet dan zelf de eerste stap. Verkoop jezelf door een overtuigende brief of stel je in een korte originele video voor.

Werk aan je netwerk

Laat je gezicht zien opnetwerkmomenten, zoals Open Coffee. Deel kwistig businesskaartjes uit en vraag er ook aan je gesprekspartners. Noteer op de achterkant waar en wanneer je die persoon ontmoette, dan heb je meteen een geheugensteuntje als je later met hem/haar contact opneemt.
Wedden dat je binnenkort een nieuwe klant binnenhaalt?
 
door Birgit van de Wijer
http://copywriter-and-co.be/
Content leveren voor blogs, websites, social media, krantendossiers enz., eindredactie van je artikel, website, boek of vertalen van en naar Frans-Engels-Nederlands, dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job. 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play