Terug

Goede voornemens voor freelancers

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen aan je vraagt of je nog goede voornemens hebt. Stoppen met roken, meer bewegen of vaker opruimen zijn heel bekende voornemens. Maar wat zijn goede voornemens voor een freelancer?

Meer acquisitie

De meeste freelancers zijn geen fan van acquireren. Het is nogal wat om wildvreemden te bellen of te mailen en je diensten aan te bieden. Bovendien moet je oppassen dat het niet als spam wordt gezien. Daarom schiet het er al snel bij in. Toch is het een goede manier om aan nieuwe opdrachten  te komen. Als je acquireren erg lastig vindt, is het ook mogelijk om het uit te besteden.

Vaker reageren op freelance opdrachten

Een andere manier om aan freelance opdrachten te komen, is natuurlijk ze zelf op te zoeken. Soms zijn dit grote, langdurende opdrachten, soms maar kleine, eenmalige. Denk bij de kleine opdrachten niet te snel ‘oh, te veel gedoe voor een opdracht van een uurtje’. Je weet namelijk nooit wat er uiteindelijk van komt. Een eenmalige opdracht leidt regelmatig tot een jarenlange samenwerking. En zo niet, dan is de opdracht een mooie aanvulling voor je portfolio.

Ontmoet andere freelancers

Veel freelancers hebben geen collega’s om even mee te sparren, te overleggen of gewoon een praatje bij de koffieautomaat te maken. Wij moeten het dus hebben van andere freelancers, liefst in de buurt. Maar waar vind je die? En zeker nu tijdens de coronacrisis is het heel lastig om contact te maken of houden met andere freelancers. Gelukkig zijn er sociale online kanalen speciaal voor freelancers, zoals Freelancer Social. Daar ontmoet je freelancers in jouw omgeving met dezelfde interesses. Chatten kan, maar ook fysiek afspreken voor een kop koffie op anderhalve meter afstand.

Doe die cursus

Veel freelancers willen eigenlijk wel een cursus volgen om nieuwe kennis en skills op te doen. Maar het komt er steeds niet van. Te druk, niet de juiste cursus kunnen vinden, te duur, twijfels over het nut… Er lijkt altijd wel een reden te zijn om een bepaalde cursus niet te doen. Toch kan het je veel opleveren. Een unieke combinatie van kennis en vaardigheden bijvoorbeeld. Of een uitbreiding van je diensten. Dit kan je een voorsprong geven op anderen. Dus twijfel niet langer en schrijf je in. 

Betere balans werk-privé

Dit is een voornemen dat zowel mensen in loondienst als freelancers zich na een welverdiende zomervakantie of aan het begin van een nieuw jaar voornemen. Helaas gaat het bij de meesten al snel weer verkeerd. Toch is het goed voor jezelf en je productiviteit als freelancer. Werk niet te vaak in het weekend en ’s avonds, neem op tijd rust en vrije dagen zijn geen werkdagen om mails weg te werken! En ga eens wat vaker wandelen met de hond (van je buren).

 

Door: Yvonne Horsselenberg | Tekstgenoot

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten