Hoe ga je om met een gebrek aan goede wifi?

Gepubliceerd op 24 Maart 2018

Een van de grootste zorgen van flexibel werken is een betrouwbare internetverbinding. Hier vind je een paar tips over hoe je jezelf het best kan voorbereiden tegen een slechte verbinding.   

1. Zoek vooraf naar de beste hotspots...

Zeker als je aan het reizen bent kan het tijdrovend, en zelfs vervelend, zijn om goede WIFI te vinden. Bespaar jezelf stress en moeite door vooraf een offline map te maken met hotspots. Bekijk deze 5 apps eens die je helpen bij het vinden van gratis WIFI.  

2. ..en vergeet je backup simkaart niet

Laten we eerlijk zijn, soms is zelfs WIFI niet goed genoeg om je werk gedaan te krijgen. Als je hier ooit mee te maken krijgt adviseer ik een internationale simkaart aan te schaffen met een databundel. Hier vind je een vergelijking van verschillende simkaartjes voor op reis. Een goed startpunt om eens te bekijken vooraf.


Maar wat doe je als je ergens bent waar ook de netwerkverbinding te wensen over laat? Alhoewel een simkaart waarschijnlijk geen soelaas biedt midden in de jungle, zijn er toch een paar mogelijkheden om alsnog productief te zijn.

3. Gebruik een alternatieve browser

Met lage internetsnelheden kan je het best een browser gebruiken die niet veel van je bandbreedte vergt. Opera Turbo is een degelijke browser bij lagere internetsnelheden. Het zorgt ervoor dat je zelfs video’s en foto’s kan bekijken met een veel kleiner gedeelte van je bandbreedte. Eventueel kan je ook een alternatief profiel instellen in Firefox en Chrome, maar dat vereist net wat meer tweaks.

4. Sla de foto’s over

Met lage internetsnelheden kan het lastig zijn om zware, visueel gedreven websites te bezoeken. Dit kan een vertragende factor zijn als je belangrijk werk af wil hebben. Als de beelden niet van belang zijn dan kan je enorm veel tijd besparen door het laden van foto’s uit te schakelen op websites. Daarnaast is het een mooie bijkomstigheid dat het ook nog eens waardevolle MB’s scheelt wanneer je een simkaartje met databundel gebruikt.

5. Werk slim

Hoewel bovenstaande tips zeker zullen helpen tegen een slome internetverbinding en het zuinig omgaan met je databundel, is er geen betere tip dan goed voorbereid zijn. Als je een belangrijke meeting of deadline hebt, zorg dan voor goede WIFI en gebruik de ‘langzame’ momenten voor werkzaamheden waar je niet perse een snelle verbinding voor nodig hebt. Beseffen hoeveel bandbreedte je nodig hebt voor verschillende taken zorgt ervoor dat je je werk slimmer, en efficiënter, in kan delen.

Door: Arthur Nobel


Arthur Nobel is mede-oprichter van Flexpat, een Rotterdamse startup die freelancers en ondernemers helpt om de wereld rond te reizen en tegelijkertijd hun werk gedaan te krijgen.  Flexpat organiseert momenteel een programma van een maand in Barcelona in mei 2018 en heeft voor alle Freelancer.nl bezoekers een speciale actie: 10% korting op het programma door gebruik te maken van kortingscode FREELANCERNL.


Voor meer informatie, neem een kijkje op:  http://bit.ly/BarcelonaFlexpat

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
Meld je dan nu gratis aan!

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Cornelis van der Bent

28 Maart 2018

Ik werk al 3 jaar anderom: Woon in Barcelona en ga naar klanten toe in London, Zwitserland, België, .... Steeds vaker laten klanten werken op afstand toe: Barcelona :-) TIP: Wil je bereikbaar zijn in Nederland, koop dan een telefoonnummer in Utrecht, Amsterdam, ... met de NumberBay iOS app. Inkomende gesprekken ontvang je op je tijdelijke SIM (echte gesprekken dus, geen VoIP over internet; ben je altijd bereikbaar). Als je belt ziet je contact het telefoonnummer in Utrecht, Amsterdam, ... (alleen voor beginnen gesprek is een paar seconden langzaam internet nodig, dus ook geen VoIP over internet).

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play