Terug

Hoe houd je het hoofd koel in tijden van Corona?

Je ging net lekker, was pas net begonnen of hebt je buffer al behoorlijk aangebroken. En toen kwam er een klap die niemand zag aankomen, een intelligente lockdown. Hoe houd je het hoofd koel wanneer de grond onder je voeten vandaan wordt getrokken? Hoe zorg je voor jezelf en manifesteer je de dingen die je nodig hebt? Kortom, hoe blijf je positief? Waar de één zich in rap tempo lijkt aan te passen aan de omstandigheden van een intelligente lockdown, vindt een hoop het toch erg moeilijk om te wennen aan deze nieuwe realiteit. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om jezelf te helpen tot acceptatie te komen. Je ervaart nu een tegenslag maar tegelijkertijd een enorme kans om te evalueren en te groeien.

Begin je dag met een routine 

Laat je gordijnen op een kiertje, zodat je rond een natuurlijk tijdstip wakker wordt. Als het niet anders kan, zet een wekker. Schaf een daglichtlamp aan en pak wat vitamine D mee tijdens je ontbijt. Drink je koffie op je balkon. Creëer of volg een wake up playlist op Spotify zoals deze bijvoorbeeld, of deze, en dans jezelf het opstaan door. Als je niet zo verlegen bent ingesteld kun je een virtueel dansclubje joinen, zoals deze groep op zoom! Maak je bed op en vergeet je ook niet aan te kleden. En nee, je hoeft niet perse een bh te dragen en je ook niet strak in het pak te hijsen, maar geef jezelf wel het gevoel dat je aan een nieuwe dag begint.

Ga op zoek naar een portie inspiratie

Pak dat boek of magazine erbij waar je tot nu toe niet aan toegekomen bent, trommel je kleurpotloden op of lees een interessant artikel binnen jouw interessegebied. Doe iets wat je inspiratie geeft. En probeer dit iets niet via je telefoon te doen. Sluit je dus tijdens deze activiteit helemaal af van pushmeldingen, het nieuws of berichtjes. Doe dit voor minimaal 15 minuten, het liefst minimaal een half uur. Heb je kinderen? Probeer dan samen een activiteit te bedenken. Kleuren en knutselen is namelijk helemaal niet alleen voor kinderen, ook voor grote mensen valt hier veel inspiratie uit te halen. Misschien vindt jouw kind het wel fantastisch om dit keer aan jou voor te lezen. Als je dan toch een app wilt gebruiken voor inspo, kijk dan eens naar apps als storytell, Blendle en Dailyart. 

Stel doelen en maak een to-do

De zonzijde van thuiswerken is dat je wat minder tijdgebonden bent. Je hoeft dus niet perse een strakke planning te hebben. Doelen stellen is daarentegen wel een goed idee. Heb minimaal 3 dingen die je op een dag bereiken wilt. Deze 3 dingen kunnen ook sub-doelen zijn. Ben jij bijvoorbeeld bezig met je volgende bestseller? Breek die enorme taak dan in behapbare stukken en zorg ervoor dat het haalbaar is, zowel mentaal als fysiek. Heb je even geen klussen meer? Dan kan het een fantastisch doel zijn om je kledingkast uit te zoeken en het materiaal van jouw oude kleding te upcyclen naar bijvoorbeeld theedoeken, een lapjesdeken of scrunchies. Nu hoef je je echt niet alleen maar bezig te houden met soppen van je keukenkastjes, er zijn ook stoerdere varianten zoals het bouwen van een nieuw meubelstuk, het in werking stellen van een geambieerde hobby of het doen van een thuissportles. 

Houd jezelf gezond en geef je lichaam en brein wat extra aandacht

Ontzettend veel sport- en- yogascholen bieden nu online lessen aan via livestreams. Je hoeft dus echt niet meer de zwetende coronahandjes van je hartsvriend aan te tikken in het park om de hoek. Die 1,5 meter telt namelijk helemaal niet als je sport in het comfort van jouw eigen woonkamer, via je laptop of telefoonscherm. Het is daarnaast natuurlijk super verleidelijk om jezelf tonnetje rond te bingen maar juist nu is het heel belangrijk dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Kook dus wel dat gezonde maaltje voor jezelf, wees je eigen verkering en maak een romantisch diner voor 1. Eet genoeg fruit, slik de supplementen die jij nodig denkt te hebben. Heb je een partner of gezin? Kook dan samen en maak er een activiteit van. In plaats van ruzie maken over de ongewassen vaat of afstandsbediening, kun je gedeelde smart namelijk als veel gezelliger ervaren.

Door: Dionne Hallegraeff Dionne is een Copywriter, Schrijver en Content Creator wie van verhalen vertellen haar werk heeft gemaakt.

Reacties

Categorie├źn freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten