Terug

Hoe schrijf je geregeld over je bedrijf?

Hoera, je bent een freelancer! Eindelijk ben je eigen baas over je tijd, geld en bezigheden. Je hebt de moed gehad om zelf geld te gaan verdienen met jouw passie, jouw droom. Nu wil je je eigen online gaan profileren, via freelancer.nl, via een blog, LinkedIn, Instagram, Facebook en alle andere social media. Maar hoe doe je dit meerdere keren in de week of zelfs dagelijks?

Begin met schrijven

Veel van mijn vrienden en relaties vragen mij geregeld: ‘Cordny, jij schrijft elke dag. Is dat niet moeilijk? Hoe kan ik ook iedere dag iets schrijven en dat online delen?”

Mijn antwoord hierop is heel simpel: Begin met schrijven. Start een blog, nieuwsbrief, LinkedIn post of zet een opmerking bij LinkedIn posts van anderen. Op het moment dat je begint te schrijven, al is het maar over je gedachten, dan beweegt je pen en komt er inkt op het papier. Of, wat moderner, je cursor beweegt en er komen woorden op je scherm. Deze actie heeft een positief effect op jou. Je ziet resultaat en je wilt meer, dus je gaat meer schrijven.

Schrijf over iets wat je aanspreekt

Weet je wat mijn truc is waarom ik elke dag schrijf? Ik schrijf over iets wat me aanspreekt.  En al is het een onderwerp wat me niet ligt, dan schrijf ik over iets wat me toch nieuwsgierig maakt over het onderwerp. Op deze manier kom je met meer vragen die je aansporen ook te schrijven over dingen die je niet liggen. Het mooie hieraan is dat je uit je comfortzone stapt en gaat leren. Misschien ga je verschillende schrijfstijlen proberen of het schrijven combineren met andere content zoals afbeeldingen, grafieken of infographics. Het gaat erom dat je hersens bezig zijn met iets te maken. En dat is leuk kan ik je zeggen voor iemand die twee linkerhanden heeft.

Fouten maken mag

Iemand die net begint met schrijven heeft vaak de volgende gedachte. Dat is geen vreemde gedachte. Hier heb ik ook mee geworsteld in het begin. En toen bedacht ik me dat de beste schrijvers ook zo zijn begonnen. En waar leer je het beste van? Je fouten. Waarom zou je niet beginnen met schrijven en fouten accepteren? Anders weet je nooit of je goed kan schrijven. Begin vandaag nog! Heb jij moeite met (online) schrijven over je bedrijf? Neem dan contact met me op. Ik help je graag op weg om jouw bedrijf online te laten zien.

Cordny Nederkoorn is een software tester die met zijn testervaringen content maakt die zijn klant verder helpt met marketing, branding en sales: Create Content through Testing!


 Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten