Hoeveel uren draait een freelancer per week?

Gepubliceerd op 8 Oktober 2018

HOEVEEL UREN DRAAIT EEN FREELANCER PER WEEK?
 
Ik heb het nooit gedaan … de minuten afgeteld op kantoor eer ik naar huis mocht. Of toch, één keer op een job waar ik letterlijk ziek van werd en er dan ook niet snel genoeg kon vertrekken. En hoe zit dat nu als freelancer?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik al lang medelijden heb met hen, die op vrijdag op hun Facebook Wall laten weten dat ze blij zijn dat het weekend begint of die op maandag triest zijn omdat het alweer voorbij is. Misschien is het omdat ik ooit 14 jaar actief was in de reclame- en mediawereld waar we eraan gewoon raakten dat uren niet geteld werden en we in drukke periodes makkelijk 12 uur werkten – soms maanden na elkaar.

PRIKKLOK
Als bediende had ik het dus niet zo met op de klok kijken en aftellen tot de werkdag om was. Als het me niet meer zinde, veranderde ik gewoon van job, wat me tijdens menig sollicitatiegesprek het label ‘onstabiel’ opleverde. Gek werd ik als er een prikklok ten tonele kwam en toen er ook nog eentje in de cafetaria kwam om te prikken tijdens het middaguur, ging ik helemaal uit mijn dak.   

38 UUR OF MEER
Maar ik wijk af! De vraag luidt hoeveel uren ik als freelancer per week werk. Wel, ik heb geen idee, want zoals elke goed boerende freelancer werk ik meer dan de 38 uren van een bediende, of is het tegenwoordig een 37u 39 minuten week?

ALTIJD ANDERS
Ook zijn mijn werkweken nooit hetzelfde. Wat zich initieel als een rustige week aankondigt, wordt soms een best pittig weekje door één telefoontje of een paar e-mails. En in drukke tijden gaat zelfs het weekend eraan. Maar ik heb van mijn passie mijn job gemaakt, daarom tel ik nog altijd geen uren en heb ik er eigenlijk geen idee van hoeveel ik werk.

Waarom tellen als je bezig bent met wat je graag doet en je er energieker van wordt? De dag dat ik mijn uren begin te tellen, ga ik met pensioen. 

door Birgit van de Wijer

http://www.copywriter-and-co.be/nl/portfolio-2

Content leveren voor blogs, websites, social media, krantendossiers enz., eindredactie van je artikel, website, boek of vertalen van en naar Frans-Engels-Nederlands, dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job. 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play