Hot jobs voor freelancers

Gepubliceerd op 8 Oktober 2018

HOT JOBS VOOR FREELANCERS
 
De digitale revolutie verandert onze arbeidsmarkt grondig en zal dit blijven doen. Maar een ding is zeker: ook de populariteit van freelancers blijft groeien.
Door de toenemende digitalisering vervangen robots of computers werknemers stilaan in routineuze jobs. Sommige jobs zullen daardoor verdwijnen, andere krijgen een nieuwe invulling. Volgens futuroloog Thomas Frey zijn 60% van de toekomstjobs nog niet eens uitgevonden. Daarnaast zet de trend om freelancer te worden zich verder en zou maar liefst een kwart van de huidige fulltime werknemers tegen 2025 als freelance aan de slag zijn.
En dat is logisch : de nood aan flexibele mensen die snel en tijdelijk ingezet worden voor projecten, die out of the box denken en van uitdagingen en zelfstandig werken houden, zal alleen maar groter worden.

Eigen universiteit?
Hoewel het op het eerste gezicht verrassend klinkt, zal het beroep van leerkracht aan populariteit toenemen. Meer mensen willen of zullen zich moeten bijscholen via online cursussen of andere digitale tools om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Freelance-leerkrachten kunnen hierop inspelen. En waarom zou je niet je eigen online universiteit uit de grond stampen?

3D-printing experts
3D-printers en hun talloze mogelijkheden raken meer ingeburgerd, maar niet iedereen kan zich zo’n printer permitteren of wil de moeite nemen ermee te leren werken. Zij zullen dan eerder een beroep doen op een 3D-printing specialist. De designer/3D-printer expert zal dus een veelgevraagde freelancer worden.

Smarthome technici
Smarthomes zijn dé trend en deze intelligente automatisatie blijft verder evolueren. Voor momenten dat er iets misloopt met deze technologische snufjes, zal een smarthome technicus zeker onmisbaar worden.

Belegger in alternatieve munten
De Bitcoin en andere virtuele munten kennen een steeds groter succes. Heb je een financiële knobbel en verstand van beleggen? Dan is een freelance job als consulent voor beleggers op zoek naar alternatieve investeringen misschien wel iets voor jou.

Privacy consulent

Niet het minst wegens de privacy schandalen die we de afgelopen maanden kenden en de recent ingevoerde AVG is privacy is continu een hot item. Word freelance privacy expert en toon bedrijven en particulieren hoe ze hun persoonlijke en bedrijfsgegevens efficiënt moeten beveiligen en afschermen.

Soepel inspelen op nieuwe uitdagingen en een job die future-proof is?  Als freelancer heb je een streepje voor!


door Birgit van de Wijer

http://www.copywriter-and-co.be/nl/portfolio-2

Content leveren voor blogs, websites, social media, krantendossiers enz., eindredactie van je artikel, website, boek of vertalen van en naar Frans-Engels-Nederlands, dat is mijn passie en niet zo toevallig ook mijn job

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play