Inspiratie nodig? met deze vijf boeken heb je direct zin om aan de slag te gaan

Gepubliceerd op 26 Februari 2019

Voor mij is lezen pure ontspanning. Ik koop fysieke boeken, lees boeken op mijn e-reader en luister naar boeken. Soms lees/ luister ik drie boeken gelijktijdig, omdat elk boek voor een andere mood is. Ik haal altijd enorm veel inspiratie uit boeken, of het nu om business boeken gaat of niet, geïnspireerd word ik sowieso. Daarom deze week vijf boeken die mij veel hebben gebracht en ervoor hebben gezorgd dat mijn creativiteit en inspiratie ging stromen.

Talk like TED

Waarschijnlijk ken je ze wel, de bekende TED-filmpjes van hooguit 18 minuten. Wist je dat de sprekers enorm worden gedrild voordat ze op een TED-event mogen spreken? Ze oefenen letterlijk honderden keren hun presentatie en ze worden gecoacht door de beste sprekers. Hun inhoud wordt vormgegeven vanuit hun eigen kennis, maar het verhaal, de story, wordt samengesteld door allerlei verschillende technieken.
 
Ook wanneer je niet bent geïnteresseerd in spreken, levert dit boek je heel veel op. Over hoe je overkomt, wat storytelling doet, hoe je echt leert luisteren en hoe belangrijk goed verpakte kennis is.

The How of Happiness

Leer vanuit wetenschappelijke inzichten wat geluk is en hoe je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Welke keuzes je maakt, hoe je leeft, hoe je denkt, met wie je omgaat, wat voor een werk je doet, hoe je alles beleefd. Leer waarom we gelukkig willen zijn en gelukkig kunnen zijn.

The fault in our stars

Ooooh een prachtig boek over jeugdliefde, kanker, leven en doodgaan. Tranen met tuiten huilen, buikpijn-lachen, denkrimpels en vooral heel veel zin in het leven.

True yoga

Wil je meer weten over yoga en de geschiedenis en ideeën hierachter? En hoe je dit toepast op het dagelijkse leven van nu? Dan is True Yoga jouw boek. Ook wanneer je nog nooit een downward-facing-dog heb uitgevoerd, haal je veel inspiratie uit dit boek. Inspiratie over wie je bent, hoe je leeft en of dit overeenkomt met wie je bent en wil zijn en hoe je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.
 
Mijn grootste inzicht was dat ik altijd een keuze heb. De keuze hoe ik reageer in bepaalde situaties en dat deze keuze totaal van mij is, ongeacht de externe factoren.

I am Malala

De geweldige biografie van Malala, het meisje dat een aanslag specifiek op haar overleefde omdat ze vocht voor haar recht om naar school te gaan. Laat je inspireren hoe een klein meisje met grote dromen heel veel impact maakte op onze wereld. 
 
Het allerbelangrijkste bij lezen is dat je er plezier in hebt. Lees niet omdat je nieuwe inzichten wil, lees omdat je nieuwsgierig bent. Lees omdat je wil groeien, lees omdat je wil weten, lees omdat je niet wil weten, lees omdat je op avontuur wil. Er zijn zoveel redenen om te lezen en om jezelf te verrijken met een boek. Maar laat je niet foppen door alle ‘influencers’ die tegen je zeggen dat je vooral business boeken moet lezen om inzichten op te doen. Ik kan het weten, ik lees elk genre en zelfs uit een chick-klit haal ik inspiratie.
 
Veel plezier!
 
 
Deze blog is geschreven door Cindy Stechweij, creatief schrijver en storyteller. Ze houdt niet van woorden, maar van verhalen. En met deze verhalen mensen raken in hun buik én in hun hart. Door herkenning, door energie en soms door een (hoognodige) pijnscheut. In een wereld van grote hoeveelheden, geniet je extra van een onverwachte connectie.
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play