50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Je website beter begrijpen: gebruik jij deze handige tools al?

Je website is gebouwd en je bent klaar om live te gaan. Je wacht vol spanning op het eerste telefoontje van een potentiële klant. Maar er gebeurt… helemaal niets. Je vraagt je af waar dit aan ligt. Je hebt een SEO plugin geïnstalleerd en je hebt toch alle zoekwoorden goed ingevuld? 

Je hebt een prachtige website, maar bijna geen bezoekers. Vraag jij je af hoe je die hoge positie in google te pakken krijgt? Als je je website écht wilt begrijpen, zijn deze tools onmisbaar.

 

Google Search console

Google Search Console is een gratis dienst van Google. Hiervoor heb je alleen een Google account nodig. Met deze tool kun je checken of Google je webpagina’s kan indexeren. Want alleen het invullen van de juiste zoekwoorden geeft geen garantie om ook gevonden te worden. 

Je kunt afzonderlijke URL’s inspecteren én je kunt aanvragen om een pagina opnieuw te laten indexeren. Ook is het mogelijk om oude pagina’s direct te laten verwijderen uit de zoekresultaten. Het gebruiksgemak op mobiele telefoons wordt ook weergegeven. 

Je krijgt dus een duidelijk overzicht van eventuele fouten en problemen. Je ziet direct welke pagina’s ‘geldig’ zijn en welke pagina’s fouten bevatten. Misschien is een bepaalde pagina niet geschikt voor mobiele apparaten of is er sprake van dubbele content. Door de fouten op te lossen zorg je voor een betere online zichtbaarheid.

 

Gebruik een Keyword Tool

Met een keyword tool kun je makkelijk de juiste zoekwoorden voor je website kiezen. Je kunt de Google Keyword Planner gebruiken of bijvoorbeeld Ubersuggest. Deze tools laten je zien op welke zoekwoorden je website al goed rankt en voor welke zoekwoorden nog verbeteringen nodig zijn. Bij het vinden van de juiste zoekwoorden is het aan te raden om klein te beginnen. Verwacht niet dat jouw nieuwe website direct hoog scoort op zoekwoorden waar veel naar gezocht wordt. Dat heeft tijd nodig.

 

Check je Domain Rating (DR)

De Domain Rating toont aan hoe sterk het linkprofiel van een domein is. Het meet dus de sterkte van het backlinkprofiel van je website. Hierbij worden het totaal aantal links en de kwaliteit meegenomen om een score te bepalen. Het gaat hierbij dus om de links die verwijzen naar jouw domein. De DR kun je checken via ahrefs.com. Hoe hoger je Domain Rating, hoe beter je website zal scoren in Google.  

---------------------------------------------------------------

Wendy Leemburg is freelance tekstschrijver. In januari is ze voortvarend van start gegaan met haar eigen website. Stond haar website direct te shinen op die felbegeerde eerste pagina in Google? Zeker niet! Maar inmiddels is haar website al goed te vinden op enkele belangrijke zoekwoorden. Allemaal dankzij bovenstaande handige tools!  

Geschreven door Wendy Leemburg. www.wendieschrijft.nl 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten