Linkedin: wat heb je eraan als freelancer?

Gepubliceerd op 8 Oktober 2018

LinkedIn: wat heb je eraan als freelancer?

 
LinkedIn is een gratis netwerksite en voornamelijk bedoeld voor professionals. Ben je freelancer? Dan is LinkedIn een medium dat je zeker niet moet vergeten! Het biedt veel mogelijkheden om in contact te komen met vakgenoten of klanten.

Zichtbaarheid

Als freelancer ben jij het gezicht van je bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je jezelf (en daarmee je bedrijf) laat zien! LinkedIn is hier een mooi middel voor. Maandelijks bezoeken zo’n 4 miljoen Nederlanders LinkedIn, de meesten voor zakelijke doeleinden. Dit is dus een mooie kans om ook jezelf te laten zien!
 
Maak je profiel helemaal up-to-date. Vul in de headline in wat je precies doet (als een korte pitch) en schrijf een samenvatting over jouw expertise en ervaring. En maak zeker gebruik van de aanbevelingen. Vraag via LinkedIn referenties aan tevreden klanten om op een betrouwbare manier reclame te maken voor jezelf.
 
Portfolio

Beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden! LinkedIn is een mooie manier om je online portfolio te showen. Je kunt bij je samenvatting een linkje plaatsen en bestanden uploaden om zo tekst en visuele content toe te voegen.
 
Ben je copywriter? Laat dan een aantal teksten zien die je eerder hebt geschreven. Of ben je een video editor? Dan kun je een populair filmpje waaraan je hebt gewerkt uploaden in jouw LinkedIn-profiel. Zo laat je aan je connecties zien waar je mee bezig bent en wat je allemaal kan.

Bloggen

Misschien heb je al een website met een eigen blog. Maar wist je dat je ook op LinkedIn kunt bloggen? Je kunt zelf artikelen publiceren op LinkedIn Pulse. Hiermee kun je jezelf als expert in je vakgebied positioneren. Schrijf over vragen van klanten, wat je bezighoudt als freelancer of nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied.
 
Het mooie aan bloggen op LinkedIn is dat de blog direct verschijnt in de tijdlijn van al je connecties én zij hier een melding van krijgen in hun inbox. Het is een mooie manier om snel onder de aandacht te komen bij je LinkedIn-connecties.
 
Door: Liz Huisman
www.zinvolteksten.nl

Als content creator helpt Liz zzp’ers en bedrijven goede content in te zetten als onderdeel van hun marketingstrategie, zodat ze waarde bieden aan hun doelgroep en in hun hoofd én hart gaan zitten.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Yvonne Horsselenberg

Yvonne is freelance tekstschrijver en bedrijfsblogger. Ze schrijft teksten voor websites, vakbladen en nieuwssites. 

blogger1

Dani van Herk

Dani is een freelance video editor, sound design en schrijver. Zij is gek op het vertellen van verhalen en heeft hier dan ook haar beroep van gemaakt.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play