Terug

Mijn werk als freelancer laat mij toe om de wereld over te reizen

Waarom kiezen mensen ervoor om freelancer te zijn? Wil jij ook geïnterviewd worden? Laat het ons weten!

Freelancer.nl interview freelancer en digital nomad Marijn Driesen   Naam: Marijn Driesen Website: www.marijndriesen.nl Werkzaamheden: Virtueel Assistent voor social media, bloggen, e-mailmarketing en vertalen. Ik reis als Digital Nomad de wereld over en zit op dit moment in Panama.   Sinds wanneer werk je als freelancer?   Ik sta sinds 1 juli 2017 ingeschreven bij de KvK en half juli had ik mijn eerste opdrachtgever. Sinds 14 september reis ik als Digital Nomad de wereld over! Ik ben dus nog niet zo heel lang geleden begonnen, maar het bevalt me nu heel goed.   Waarom ben je voor jezelf begonnen?   Ik wil graag de vrijheid om zelf te bepalen met wie, waar en wanneer ik werk en aan welke projecten. Daarnaast wilde ik me nog niet binden aan een vaste werkgever en woonplaats in Nederland. Nu ik als reizend virtueel assistent werk, kan ik werken vanaf welke locatie ik dat zelf wil.   Zijn je drijfveren om freelancer te zijn hetzelfde gebleven of veranderd sinds de start?   Mijn drijfveren zijn nog niet gewijzigd omdat ik nog maar net begin. Wel was het in het begin zo dat ik wilde werken als Digital Nomad zodat ik de wereld over kan reizen, maar denk dat ik op den duur dit werk ook vanuit een vaste basis wil doen om van daaruit telkens 4-5 weken te reizen.   Wat zijn voor jou redenen om nooit meer in loondienst te werken?   Ik wil niet meer 40 uur per week in een kantoor zitten en werken voor een ‘baas’, maar zelf de vrijheid hebben om te bepalen op welke uren ik werk, met wie ik werk en welke werkzaamheden ik doe. Als het voor mij beter uitkomt om op sommige dagen in de avond te werken, dan doe ik dat. Nu zit ik in Panama en heb ik de vrijheid om bijvoorbeeld in de ochtend te werken en in de middag leuke dingen te doen. We moeten allemaal nog heel lang doorwerken en dat doe ik op dit moment liever op een manier zoals ik leuk vind.   Wat vind je het leukste aan Digital Nomad zijn?   Dat geen enkele dag nu hetzelfde is. De ene dag ben ik aan de slag voor mij opdrachtgever en ben ik bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn vaardigheden te verbeteren. De dag daarna heb ik een mooie hike of surfles. Ik verveel me geen moment, helemaal als dit werk het mij toelaat om wat van de wereld te zien.   Welke inspirerende quote/gedachte wil jij meegeven aan andere digital nomads?   “In the end we only regret the chances we didn’t take”   Dit geldt vooral voor mensen die nog willen beginnen als freelancer/digital nomad, maar misschien niet durven omdat het, vooral in het begin, een onzeker bestaan is. Begin met kleine stapjes dan volgt de rest vanzelf! Klinkt heel makkelijk en dat kan het ook zijn. Je hoeft niet direct van de ene op de andere dag je baan op te zeggen en je huis te verkopen. Maak kleine stapjes en bekijk waar jij blij van wordt en wat goed bij je past. Toen ik hier in april mee begon had ik ook nog geen idee wat ik wilde en waar ik zou eindigen. Nu zit ik hier in Panama, ben ik freelancer en verdien ik mijn geld op een manier waar ik blij van word.   Zijn er andere zaken die je nog kwijt wilt binnen dit onderwerp?   Het begrip ‘digital nomad’ is nog niet heel bekend maar is de laatste tijd wel vaker te zien in de media. Veel mensen hebben volgens mij het idee dat digital nomads 24/7 vakantie aan het vieren zijn, maar dat is niet zo. Om op deze manier te kunnen leven wordt er (door de meesten) keihard gewerkt en dat wordt beloond met het bezoeken van de mooiste plekken op deze aardbol. Ik wil voorlopig niet anders meer!   Door: Nanda Appelman, freelancer in Woorden en Beelden (www.woordenenbeelden.com).   Nanda is inzetbaar voor werkzaamheden in creatie, advies en onderzoek op het gebied van marketing en communicatie.

Reacties

Categorieën freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten