Terug

9 fantastische Instagramaccounts voor freelancers

 

Thuiswerken als freelancer is voor velen een droom. Toch kan het ook eenzaam zijn. Dat is de reden waarom de wereld van sociale media zo’n geweldig hulpmiddel kan zijn voor freelancers en thuiswerkende ondernemers over de hele wereld.

Instagram is een geweldig platform voor freelancers, en terecht.

 

Welke voordelen biedt Instagram voor freelancers?

Instagram is om verschillende redenen een uitstekend platform voor freelancers. Door te zoeken naar hashtags zoals #workfromhome, #freelancing, #thuiskantoor, #thuiswerken en #homeoffice kan je andere freelancers vinden en met hen in contact komen door op hun foto's te reageren en hen een bericht te sturen. Je kan ook zoeken naar creatievelingen in je vakgebied met een specifieke hashtag zoals #FreelanceCopyWriters of #FreelanceGraphicDesigners.

Instagram is een visueel platform, waardoor andere freelancers je ook kunnen inspireren met hun ontwerpen, werk en afbeeldingen. Dit helpt om je creativiteit aan te wakkeren. Instagram kan ook deel uitmaken van je marketingstrategie: het biedt je de mogelijkheid om je werk te delen, reclame te maken, contacten te leggen met potentiële klanten en feedback en duidelijkheid te krijgen. Je kan anderen een blik achter de schermen geven en laten zien hoe hard je aan iets werkt.

Hieronder vind je 9 accounts om als freelancer te volgen. Zo blijf je geïnspireerd en haal je het maximale uit je werk als freelancer.

 

  1. @ClearVoiceContent

ClearVoice heeft een geweldig Instagramaccount waar freelancers met elkaar in contract kunnen komen, schrijf- en marketingtips krijgen, en zich kunnen verdiepen in actuele statistieken en strategieën. ClearVoice zet ook regelmatig freelancers in de spotlights. Zo ontdek je wat andere freelancers doen om succesvol te zijn en kom je meer te weten over waar en hoe ze zijn begonnen.

 

  1. @iamnatalie

Dit account is van Natalie Elizabeth Ellis, de medeoprichtster, investeerder en onderneemster van Boss Babe. Ze post filmpjes, quotes en goede tips over personal branding en marketing. Ze heeft ook een mooie, samenhangende Instagram feed waar je inspiratie uit kan halen.

 

  1. @LewisHowes

Dit Instagramaccount geeft je mindset een boost wanneer je het nodig hebt. Voormalig topsporter en New York Times bestsellerauteur, Lewis Howes, geeft met interviews en quotes een kijkje achter de schermen van zijn leven en onderneming. Hij heeft een hele weg afgelegd, van de periode waar hij bij zijn zus verbleef en op de bank moest slapen, tot waar hij nu staat. Kortom, hij is een goede inspiratiebron als je je alleen en achtergelaten voelt.

 

  1. @FreelancingLifestyle

The Freelancing Lifestyle biedt quotes, werktips en samenwerkingen aan op zijn Instagramaccount. De grappige memes die ze vaak posten, maken je werkdag een stuk beter. Ze zijn actief op verschillende platforms, waaronder Freelancer.nl, waar je freelancewerk kunt vinden. Als je een lach of wat inspiratie nodig hebt om je dag te doorbreken, dan is dit account precies wat je zoekt.

  1. @BrendonBurchard

Brendon heeft niet voor niets meer dan 1 miljoen Instagramvolgers. Hij werd door Forbes uitgeroepen tot 's werelds toonaangevende high-performance coach, en via dit account kan je zelf ook een beetje profiteren van prestatiecoaching als je motivatie zoek is. Van het ontwikkelen van een geweldige ochtendroutine tot het uit de weg gaan van angst: Brandon heeft fantastische tips voor je in petto.

 

  1. @DesignersHumor

Als je in de designwereld werkt, is dit een fantastisch account om te volgen. Dit Instagramaccount werd gemaakt door een ontwerper voor ontwerpers en beweert het grootste account voor ontwerpmemes op internet te zijn. Het biedt tonnen memes die alleen ontwerpers zullen begrijpen. Dus als je te midden van alle drukte even nood hebt om te lachen, bekijk dan dit account.

 

  1. @writers.toolbox

De schrijvers onder jullie vinden hier tal van memes en schrijftips. Wanneer je last hebt van een writer's block en er maar geen woorden komen, scroll dan eens door deze Instagramaccount en laat een glimlach op je gezicht toveren.

 

  1. @entrepeneursquote 

Als je freelancer bent, moet je jezelf zien als een bedrijfseigenaar. Hoewel je klanten hebt om op te antwoorden, ben je uiteindelijk nog steeds verantwoordelijk voor het algehele traject van uw bedrijf. Het loont dus de moeite om in de ondernemersmentaliteit te komen.

Dat is waar kan helpen. Het staat vol met opbeurende, krachtige citaten zoals:

 

  1. @freelancer.nl 

Last but not least: het Instagramaccount van Freelancer.nl! Als je bekend bent met het platform, als freelancer of opdrachtgever, is het handig om ons te volgen op social media. Er wordt wekelijks gepost en je ontdekt wie er achter de schermen werkt bij freelancer.nl. Ook delen we tips voor freelancers en handige tools om als freelancer succesvol te worden (of te blijven)!. 

 

Deze lijst is slechts een begin om je op weg te helpen. Zoek maar eens naar hashtags op Instagram die relevant zijn voor je werk en levensstijl, ontdek geweldige accounts om contact mee te maken en te volgen voor inspiratie en motivatie en misschien kan er zelfs een samenwerking uit ontstaan. Kijk eens op je favoriete websites, blogs en podcasts om te zien of ze een bijbehorend Instagramaccount hebben. 

 

-------------------------------

 

 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten