Opdrachtgevers en Freelancers hebben elkaar nodig | Freelancer.nl

Opdrachtgevers en freelancers hebben elkaar nodig

Gepubliceerd op 26 September 2017

Als jij als ambitieuze ondernemer totaal geen idee hebt van de vele verschillende administratieve handelingen binnen je onderneming, maar juist een kei bent op je eigen vakgebied kun je prima samenwerken. Het is totaal niet nodig om alles zelf te doen.
 

Freelancers doen waar ze goed in zijn!

Een boekhouder kan een vakman inhuren voor bijvoorbeeld het onderhoud van zijn woning en een vakman kan juist een boekhouder nodig hebben om zijn administratie te laten doen!  
Een super samenwerking tussen opdrachtgevers en freelancers.
 
Iedere ondernemer heeft zijn specialiteiten en kwaliteiten. Via platforms, zoals freelancer.nl en groepen voor zzp’ers kun je heel eenvoudig in contact komen met elkaar. Een ‘Big Issue’ in het ondernemerschap zijn de cijfers. Niet iedereen vindt het leuk om er mee bezig te zijn. Het lukt niet om de kwartaalcijfers tijdig in te leveren of het managen om een factuur tijdig te versturen of te monitoren zorgt voor problemen.
Als opdrachtgever is het eenvoudig om een opdracht te plaatsen om in contact te komen met een freelancer die je hierbij kan helpen. Dit kan een terugkerende wekelijkse of maandelijkse opdracht zijn of een eenmalige opdracht voor bepaald project.
 
Heb je eenmaal de stap gezet als opdrachtgever en je raak bekend met de mogelijkheid om werkzaamheden uit te besteden, dan geeft dit veel rust. Het ontzorgt je als ondernemer. De freelancer die je helpt met de werkzaamheden voor de administratie, kan zelfs geld voor je verdienen.
 

Het uitbesteden van je administratie

Er zijn tal van werkzaamheden waarvoor jij als opdrachtgever een freelancer in kan schakelen. In deze blog beperken we ons tot de administratie en boekhouding. Opdrachten die je bijvoorbeeld zou kunnen plaatsen zijn:
 
 
·       Facturen verzenden en betalingstermijn monitoren/handhaven
·       Het opzetten van administratie
·       De hele administratie uithanden geven; het maken van offertes, sturen van facturen, inkoopboekingen etc etc.
·       Verzamelde administratie (bonnen in enveloppen) archiveren.
·       Bellen naar de belastingdienst
·       Btw-aangifte doen
 
 
Wat door de meeste ondernemers het eerste wordt uitbesteed is de aangifte inkomstenbelasting. Dit is te belangrijk om daar zelf mee te gaan rommelen, waardoor het zo maar kan zijn dat je veel geld laat liggen. Juist het gebrek aan kennis of geld willen besparen om boekhouder in te schakelen zijn verkeerde bezuinigingen.
 

Duidelijke afspraken tussen opdrachtgever en freelancer

Elke ondernemer is uniek. Voor iedere opdracht wordt vooraf een ‘op maat pakket’ samengesteld. De ene klant levert zijn administratie keurig op volgorde aan via Dropbox en de ander stuurt het online door wanneer hij/zij het uitkomt. Mogelijk wordt er zelf nog gewerkt met bonnetjes in schoenendozen. Duidelijke afspraken die vooraf worden gemaakt tussen opdrachtgever en freelancer, van het aanleveren en het uitvoeren van de opdracht zijn wel belangrijk. Enkele voordelen op een rij:
 
- Geld verdienen
- Ontzorgen
- Rust en meer tijd om leuke dingen te doen
 
Aarzel niet! Het is voor iedereen, ongeacht in welke branche je werkzaam bent, even belangrijk om financieel inzicht en orde op zaken te hebben in jouw bedrijf. Blijf als ondernemer doen waar je goed in bent. Zoek contact met de juiste freelancer die voor jou, als opdrachtgever de administratieve of andere werkzaamheden kan doen.
 
Door: Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse
​To Assist, Grenzeloze Dienstverlening
​www.to-assist.org


To Assist, Grenzeloze Dienstverlening 
Lianka en Hannie werken als zelfstandige Virtuele Assistenten. Ze bieden de ambitieuze ondernemers een helpende hand voor ondersteunde werkzaamheden. Hun specialiteiten zijn; boekhouden, administratie, teksten schrijven, secretariële taken. Denkt u dat ze iets voor u of uw bedrijf kunnen betekenen, aarzel dan niet. 
Vraag het ze gewoon: info@to-assist.org
 
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
Meld je dan nu gratis aan!
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Robin Peek

Robin Peek is dagelijks bezig met het vergaren van kennis met betrekking tot zoekmachine optimalisatie en contentmarketing. 

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play