50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 21 Nov tot 5 Dec 2022.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Opdrachtgevers en Freelancers hebben elkaar nodig

Als jij als ambitieuze ondernemer totaal geen idee hebt van de vele verschillende administratieve handelingen binnen je onderneming, maar juist een kei bent op je eigen vakgebied kun je prima samenwerken. Het is totaal niet nodig om alles zelf te doen.  

Freelancers doen waar ze goed in zijn!

Een boekhouder kan een vakman inhuren voor bijvoorbeeld het onderhoud van zijn woning en een vakman kan juist een boekhouder nodig hebben om zijn administratie te laten doen!   Een super samenwerking tussen opdrachtgevers en freelancers.   Iedere ondernemer heeft zijn specialiteiten en kwaliteiten. Via platforms, zoals freelancer.nl en groepen voor zzp’ers kun je heel eenvoudig in contact komen met elkaar. Een ‘Big Issue’ in het ondernemerschap zijn de cijfers. Niet iedereen vindt het leuk om er mee bezig te zijn. Het lukt niet om de kwartaalcijfers tijdig in te leveren of het managen om een factuur tijdig te versturen of te monitoren zorgt voor problemen. Als opdrachtgever is het eenvoudig om een opdracht te plaatsen om in contact te komen met een freelancer die je hierbij kan helpen. Dit kan een terugkerende wekelijkse of maandelijkse opdracht zijn of een eenmalige opdracht voor bepaald project.   Heb je eenmaal de stap gezet als opdrachtgever en je raak bekend met de mogelijkheid om werkzaamheden uit te besteden, dan geeft dit veel rust. Het ontzorgt je als ondernemer. De freelancer die je helpt met de werkzaamheden voor de administratie, kan zelfs geld voor je verdienen.  

Het uitbesteden van je administratie

Er zijn tal van werkzaamheden waarvoor jij als opdrachtgever een freelancer in kan schakelen. In deze blog beperken we ons tot de administratie en boekhouding. Opdrachten die je bijvoorbeeld zou kunnen plaatsen zijn:     ·       Facturen verzenden en betalingstermijn monitoren/handhaven ·       Het opzetten van administratie ·       De hele administratie uithanden geven; het maken van offertes, sturen van facturen, inkoopboekingen etc etc. ·       Verzamelde administratie (bonnen in enveloppen) archiveren. ·       Bellen naar de belastingdienst ·       Btw-aangifte doen     Wat door de meeste ondernemers het eerste wordt uitbesteed is de aangifte inkomstenbelasting. Dit is te belangrijk om daar zelf mee te gaan rommelen, waardoor het zo maar kan zijn dat je veel geld laat liggen. Juist het gebrek aan kennis of geld willen besparen om boekhouder in te schakelen zijn verkeerde bezuinigingen.  

Duidelijke afspraken tussen opdrachtgever en freelancer

Elke ondernemer is uniek. Voor iedere opdracht wordt vooraf een ‘op maat pakket’ samengesteld. De ene klant levert zijn administratie keurig op volgorde aan via Dropbox en de ander stuurt het online door wanneer hij/zij het uitkomt. Mogelijk wordt er zelf nog gewerkt met bonnetjes in schoenendozen. Duidelijke afspraken die vooraf worden gemaakt tussen opdrachtgever en freelancer, van het aanleveren en het uitvoeren van de opdracht zijn wel belangrijk. Enkele voordelen op een rij:   - Geld verdienen - Ontzorgen - Rust en meer tijd om leuke dingen te doen   Aarzel niet! Het is voor iedereen, ongeacht in welke branche je werkzaam bent, even belangrijk om financieel inzicht en orde op zaken te hebben in jouw bedrijf. Blijf als ondernemer doen waar je goed in bent. Zoek contact met de juiste freelancer die voor jou, als opdrachtgever de administratieve of andere werkzaamheden kan doen.   Door: Lianka Vermeulen en Hannie Aalbrechtse ​To Assist, Grenzeloze Dienstverlening ​www.to-assist.org

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten