Terug

Sportieve freelancers

Sportieve freelancers

Recent zag ik een inspirerend sportmoment voorbij komen. De nummer 2 in een veldloop dirigeerde de man die voor hem liep in de juiste richting van de eindstreep, nadat die per ongeluk een verkeerde afslag vlak voor de finish had genomen. ‘Wat voor eer was eraan te behalen geweest wanneer ik op die manier zou hebben gewonnen’ zou de nummer 2 later verklaren. De mooiste sportmomenten hebben wat dat betreft weinig met prestatie te maken maar alles met sportiviteit. Je moet elkaar iets gunnen.

Soms zie ik die sportiviteit niet zo terug tijdens het ondernemen. Zo krijg ik regelmatig via allerlei kanalen vragen en verzoeken om offerte uit te brengen. In meer dan de helft van de gevallen hoor ik daar nooit meer iets van terug, zelfs niet als ik er nog even achteraan ga. Jammer want je steekt er als freelancer toch je tijd in. Niet dat men mij elke opdracht zomaar moet gunnen, helemaal niet hoor. Maar om niet eens te laten weten waarom er niet op je aanbod wordt ingegaan, dat vind ik gewoon niet zo sportief. Je kunt er dan ook als ondernemer niets van leren.

Recent was ik echter eens volledig afhankelijk van de sportiviteit van een andere ondernemer. We hadden de offerte voor het opnieuw netjes laten betegelen van onze tuin al geaccepteerd, toen ons droomhuis voorbij kwam op Funda. De tuinman zou het tegelwerkje pas na de zomer komen leggen en aangezien wij dan al lang en breed vertrokken zouden zijn, zouden we daar dus niks meer aan hebben. Maar ja, we hadden de opdracht wel al gegeven en ik was dus bang dat hij ons eraan zou houden. Zijn goed recht ook trouwens. Misschien had hij er immers een andere lucratieve opdracht voor moeten laten lopen.

Niets bleek echter minder waar. Op mijn vraag of ik de opdracht nog kon annuleren kreeg ik een vriendelijk mailtje van de tuinman terug waarin hij ons zelfs hartelijk feliciteerde met de nieuwe aankoop. Een onkostenvergoeding zoals ik had voorgesteld bleek niet nodig, hij zou wel een ander klusje vinden. Over sportiviteit gesproken. Na een dag met een paar keer zakelijk ‘nul op het rekest’ was dit de meeste sportieve meevaller die ik me maar had kunnen wensen.

Sportiviteit: gelukkig het bestaat dus nog, ook onder ondernemers.

Door: Roel Verdonschot

www.ondernemersgevoel.nlReacties

Categorieën freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten