Terug

Tijdig bijtanken is meer kans op werk

Als freelancer ben je het jezelf verplicht om “up-to-date” te blijven, wat ook het onderwerp of het domein is dat je gekozen hebt voor je activiteit. Alhoewel, ik hou eigenlijk niet van het woord “verplicht”, want dat duidt op iets dat “moet”, en heeft soms een negatieve bijklank. Daarom zeg ik: vergeet niet tijdig bij te tanken. Dat verwijst naar de kennis en skills die je hebt verzameld om je passie als freelancer waar te maken: die zijn nu en dan aan wat heropfrissing toe, zodat je (toekomstige) klanten weten dat ze met een degelijke provider in zee gaan.

Een zetje vanwege AI 

Ik vind januari een top moment om me wat bij te scholen. In mijn domein komen de zaken altijd wat traag op gang bij de start van het jaar, om dan te gaan pieken net voor en de hele periode na de zomer. Er zijn heel wat organisaties die je dankzij artificiële intelligentie (AI) aanschrijven om voor een opleidingsprogramma, een bijscholingscursus of een conferentie in te schrijven. Het loont de moeite om die te bekijken, want de slimme computers weten waar je interesses liggen. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen, maar ik heb nu reeds drie conferenties bijgewoond in januari alleen al, waardoor ik over enkele top-onderwerpen de laatste kennis heb verzameld die ik zal gebruiken bij de eerstvolgende gelegenheid.

Niet alles hoeft duur te zijn

Heel wat van die programma’s of conferenties zijn (redelijk) prijzig, maar als je even de tijd neemt om te gaan ‘googlen’ dan zal je zien dat er ook veel interessante gratis conferenties en events bestaan waar je veel bij kan leren en bovendien nog eens aangenaam kan netwerken, wat je business nog eens een mogelijke boost kan geven. Als freelancer ben je verplicht om "up-to-date- te blijven, dus vergeet niet tijdig bij te tanken

Vergeet je acties niet in de verf te zetten!

Ik zie het vaker en vaker, en doe het nu ook zelf: als je je gaat bijscholen: zet het gerust op sociale media wat je aan het doen bent, waarom, en hoe het je verder zal helpen je klanten een top-service aan te bieden. Met al je frisse kennis maak je meer kans om opgemerkt te worden en wie weet leidt die ene post wel naar een nieuwe klant. Doen dus, liefst met wat foto’s van jou en je certificaat; of een selfie met de lesgever, het klaslokaal of een conferentieruimte. En wees vooral niet te bescheiden!

Door: Isabelle Colle Isabelle is een gepassioneerde copywriter die een verscheidenheid aan onderwerpen, doelpublieken, talen en output kanalen onder de knie heeft.

Reacties

Categorie├źn freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten