Terug

Andere freelancers geven tips om positief te blijven

Wij ondervroegen freelancers uit ons netwerk hoe zij de Corona periode ervaren. We krijgen 100e reacties. Hieronder zie je een aantal tips die zij geven aan andere freelancers om positief te blijven:

1. Online cursussen  Start online cursussen binnen vakgebied voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn honderden online cursussen die nu gratis te volgen zijn. Het is een kwestie van goed Google’n en FB events in de gaten houden.   2. Online Vrijmibo Organiseer een Online Vrijmibo met je collega’s en/of freelance-vrienden. Je kunt in deze online meeting zelfs een bingo, pubquiz of Karaoke sessie inbrengen. Uiteraard vergt dit wel enige voorbereiding. En vergeet geen biertjes in te slaan voor jezelf!   3. Houd routine  Het is belangrijk dat je routine houd in je dag; Sta op tijd op, kleed je netjes aan, ontbijt en lunch op een normaal tijdstip, enzovoort. Vergeet tussendoor niet genoeg te bewegen. Het is ook raadzaam om ‘goede’ koffie in huis te halen. Dat maakt een thuiswerk dag een stuk aangenamer.   4. Dagplanning Om zo productief mogelijk te blijven kun je een dagplanning maken. Kies per dag 3 prio’s en start eerst met diegene die de meeste focus vereist. Als je je goed aan deze planningen houdt, zul je zien dat je iedere dag veel gedaan krijgt.   4. Een aparte werkplek Deze tip is niet voor iedereen vanzelfsprekerd, maar mocht je de plaats hebben richt dan een aparte werkplek in waar je ongestoord kunt werken. Zo kun je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden houden.   6. Online netwerken Het netwerken kan gewoon online doorgaan. Vermoedelijk heb je genoeg connecties op LinkedIn die je lang niet gesproken hebt of nooit spreekt. Trek je stoute schoenen aan en stuur hen een bericht. Er zijn genoeg mensen die openstaan voor een gezellig gesprek. Wie weet haal je er een mooie opdracht uit!   7. Dagelijkse sport-challenge Voer een dagelijkse sport-challenge in. Er zijn op YouTube verschillende sport challenges te vinden. Deze variëren van kort naar lang en van gevorderd naar beginner. Als je elke dag start met een sport-sessie, ook al is hij maar kort, dan heb je toch alweer wat bereikt begin van de dag. Bovendien voorkom je deze crisis uit te komen als een tientonner.

8. Blogs schrijven Het klinkt misschien ouderwets, maar het schrijven van blogs kan jouw website veel SEO waarde opleveren. Je komt hierdoor hoger in online zoekmachines en wordt sneller gevonden. Daarnaast heb je waarschijnlijk genoeg kennis binnen jouw vakgebied dat je mooi kunt delen met anderen.   9. Denk na over de toekomst Denk en onderzoek wat opdrachtgevers na de corona-tijd nodig zouden hebben om te overleven in de crisis en hoe kan jij hier handig op in kan spelen? Er komt een crisis, dat is een feit, maar als jij opdrachtgevers dát kan bieden wat zij nodig hebben, hoef jij je geen zorgen te maken over opdrachten binnenkort.

10. (Online) marketingstrategie Dit is de tijd om je (online) marketingstrategie te optimaliseren. Onderzoek hoe jij je doelgroep nog beter kunt bereiken. Dan heb jij, wanneer de crisis voorbij is, weer een streepje voor op andere concurrenten. Mocht je hier moeite mee hebben; er zijn genoeg marketing freelancers zijn die jou tips willen geven.  

Mocht je geïnteresseerd zijn in alle resultaten van het onderzoek, kun je dezen hier vinden.  Heb jij nog positieve tips hebben voor andere freelancers? Laat ze hieronder achter.  

Reacties

Categorie├źn freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten