Terug

Toch maar WEER freelancen?

Werken als freelancer valt niet altijd mee, maar de beloning is des te groter

Je staat op een 2-sprong en moet een keuze maken m.b.t. het verdienen van je geld in de toekomst. Dat vind je lastig en dat is begrijpelijk. Wat ga je doen?

Inside….

Kies je voor die werkgever, die baan in loondienst? Een verstandige keuze. Je hoort immers hoe buiten de wind waait en hoe de regen tegen de ramen slaat. Maar je kiest voor een plek waar het aangenaam warm is. De open haard brandt altijd. De ruimte hier is niet groot maar je kunt je er behoorlijk in bewegen. Het meubilair is niet bepaald jouw smaak. Maar het is wel reuze handig dat alles er hier al op en aan zit. En alle voordelen die dit hier biedt zullen er morgen ook zijn, dat is haast wel zeker. Er is echter wel 1 voorwaarde: jij moet altijd binnenblijven! Maar ja wie maakt dat nu iets uit in dit gure weer. Jouw dag hier is gewoon prima.

…..or outside

Kies je voor freelancen dan zul je elke dag naar buiten moeten, ook deze regen en winterse kou in. Je slentert door de straten en bent op zoek. Je moet zelf de juiste weg bepalen. Je glijdt daarbij bijna uit over een modderige plek. En een langsrijdende auto spat zoveel water op dat je broek kletsnat is. De regen is niet alleen nat maar ook koud. Je voelt het op je handen want je bent je handschoenen alweer vergeten. Thuis wacht koffie. Het verlangen daarnaar brandt al in je. 

“Maar alleen wie weet hoe de kou voelt zal het genot van de warmte kunnen ervaren .“

He, was dat niet iets met ‘dualiteit’ of ‘yin en yang’ ofzo? Werkt dat dan zo? 

Jij de freelancer, je slentert op je gemak naar huis, doorweekt maar voldaan. Op weg naar de liefde, de warmte en de waardering die thuis op je wachten. En terwijl je de straat naar je huis in loopt merk je hoe de wolken zich openen en de eerste lentezon de aarde en jouw huid licht verwarmt. Het is een heerlijk gevoel dat je ten volle aanvaardt. Wie nu binnen zit krijgt daar absoluut niets van mee.  

Jouw dag vandaag als freelancer was niet prima, hij was VERSCHRIKKELIJK en GEWELDIG tegelijk.  

 

Door: Roel Verdonschot
www.ondernemersgevoel.nl
Roel is een breed inzetbare freelance tekstschrijver. Hij beschikt over veel inhoudelijke kennis- en adviesvaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Daarmee schrijft hij geld bij elkaar voor ondernemers. Dit doet hij in de vorm van het schrijven van wervende teksten zoals subsidieaanvragen, ondernemingsplannen en (SEO) webteksten en blogposts e.d. voor opdrachtgevers.Want to receive daily new projects in your field? Subscribe here for free.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten