Terug

Vijf quotes van Steve Jobs die elke ondernemer nodig heeft

Als freelancer ben je een ondernemer op de doorsnee werkplek. Je komt altijd met innovatieve manieren om opdrachten makkelijker te maken voor klanten en bovenal ben je voortdurend jezelf aan het verbeteren als maker en professional.

Toen ik voor het eerst begon als freelance copywriter, zag ik mezelf als een andere werknemer die gewoon dezelfde oude taken en opdrachten vanuit huis uitvoerde, maar dat was absoluut niet het geval. In feite was (en ben) ik een kunstenaar die aan mijn vak werkt. 

Van het bedenken hoe ik opdrachten sneller kon schrijven tot het geven van de grootst mogelijke waarde aan klanten en lezers, begon ik anders over mijn werk te denken en hoe het de wereld als geheel beïnvloedt. Op een dag kwam ik een boek tegen over Steve Jobs – de oprichter van Apple- en zijn inzicht gaf mijn werk nog meer betekenis. Dit is een man die stopte met zijn studie en zijn droom achterna ging om de wereld te veranderen. Vanuit zijn nederige begin van knutselen in een garage, creëerde hij samen met een groepje ondernemers een van de meest succesvolle computerbedrijven in de geschiedenis.

En daar blijft het niet eens bij. Jobs werd uiteindelijk ontslagen uit zijn eigen bedrijf, om vervolgens een periode van intense creativiteit door te maken en uiteindelijk zijn plaats als leider van het bedrijf te veroveren met zijn concept van de iPhone. 

Misschien ben je geen computerprogrammeur of uitvinder, maar Jobs was dat ook niet! Hij was echter een visionair van zijn tijd, en iedereen die zijn ondernemerskwaliteiten wil verbeteren, kan veel van zijn woorden leren. Dat gezegd hebbende volgen hier vijf citaten van Steve Jobs die elke ondernemer moet lezen:

 

1. "Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Zij weten op de een of andere manier al wat je echt wilt worden. Al het andere is bijzaak."

 

Je moet erop vertrouwen dat je al de antwoorden hebt op de vragen die je hart zichzelf stelt. Het enige wat je dan nog moet doen is vertrouwen op het proces en de moed hebben om te worden wat je wilt zijn in het leven.

 

2. "De rijkste man op het kerkhof zijn doet er voor mij niet toe. ‘s Avonds naar bed gaan en zeggen dat we iets geweldigs hebben gedaan... dat is wat telt voor mij."

 

En dit is waarom je in de eerste plaats freelance bent gaan werken. Met geld kun je geen geluk kopen, en zeker geen prestaties die iets betekenen. Dit is je enige en kostbare leven, dus besteed het aan iets dat belangrijk voor je is!

 

3. "Je moet branden van passie door een idee, of een probleem, of een misstand die je wilt rechtzetten. Als je vanaf het begin niet gepassioneerd genoeg bent, zal je het nooit volhouden."

 

Ondernemerschap draait om het oplossen van een pijnpunt, maar daarbij moet je wel een passie hebben voor dat probleem om er een hele carrière van te kunnen maken. Jobs heeft gelijk - als je geen onderliggende passie hebt voor wat je doet, dan zal je het niet redden.

 

4. "Als je opgroeit, krijg je te horen dat de wereld nu eenmaal zo in elkaar zit en dat je je leven alleen maar binnen die wereld hoeft te leiden. Probeer niet te veel tegen de muren te botsen. Probeer een leuk gezinsleven te hebben, maak plezier, spaar een beetje geld. Dat is een erg beperkt leven. Het leven kan veel ruimer zijn als je deze simpele feit ontdekt: ‘’Alles om je heen wat je leven noemt, is verzonnen door mensen die niet slimmer waren dan jij. En je kunt het veranderen, je kunt het beïnvloeden... Als je dat eenmaal leert, zul je nooit meer dezelfde zijn."

 

Deze quote herinnert me aan mijn kindertijd. In het begin kijk je naar andere volwassenen en denk je: "Wow, zo ziet volwassen zijn eruit." Maar hoe ouder je wordt, besef je dat iedereen gewoon zijn best doet om alles bij elkaar te houden. Jobs heeft het begrepen: je hoeft niet zo te zijn, en je hoeft zeker niet tegen jezelf te liegen om de machine ten koste van jezelf draaiende te houden.

 

5. "Bewust zijn van het feit dat je gaat sterven, is de beste manier die ik ken om de valkuil te vermijden dat je denkt dat je iets te verliezen hebt. Je bent al naakt. Er is geen reden om je hart niet te volgen."

 

Het is misschien een beetje op het randje, maar hij heeft gelijk. De dood komt uiteindelijk voor ons allemaal, dus waarom zouden we ook maar een seconde besteden aan dingen die we niet willen doen. Natuurlijk heeft iedereen verantwoordelijkheden in het leven, maar je hoeft je dagen niet weg te gooien met iets te doen waar je niet van houdt.

Streef je dromen na met Freelancer

Je hoeft niet meteen drastische veranderingen door te voeren, maar ik hoop dat deze citaten je wat stof tot nadenken geven over je dromen en hoe je ze kunt bereiken. Aan de andere kant, als het begint te kriebelen om een nieuwe carrière pad na te streven of eindelijk dat kleine bedrijf dat je hebt nagedacht over te starten, dan Freelancer kan zeker helpen. Met een uitgebreid netwerk van andere freelancers en ondernemers over de hele wereld, kun je gemakkelijk talent vinden om jou te helpen je plan uit te voeren. Of beter nog, je kunt je eigen diensten op de markt brengen aan anderen die jouw expertise kunnen gebruiken. 

Meld je hier aan als freelancer

--------------------------------------------

Source from: Fiverr 

 

 

 

 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten