De vrijheid vind ik het grootste voordeel van freelancen

Gepubliceerd op 17 Mei 2018

 
Waarom kiezen mensen ervoor om freelancer te zijn? Wil jij ook geïnterviewd worden? Laat het ons weten!


Freelancer.nl interviewt freelancer Kimberly ten Bras 


Naam: Kimberly ten Bras
Bedrijf: Roadbliss
Werkzaamheden: Visual designer, ik maak video, foto, grafisch en webdesign.
 
Sinds wanneer werk je als freelancer?
 
Sinds januari 2017 ben ik fulltime bezig met mijn eigen onderneming. Daarvoor had ik wel eens freelance opdrachten gedaan. Die bevielen eigenlijk zo goed dat ik heb besloten om mij volledig te focussen op het freelancen en daarmee mijn eigen bedrijf te starten.
 
Waarom ben je voor jezelf begonnen?
 
Voor mij is dat voor een heel groot gedeelte de vrijheid dat freelancen met zich meebrengt. Ik ben echt geen ochtendmens dus mijn dagen beginnen vaak vrij laat en ik ben geregeld ’s avonds nog aan het werk, omdat ik dan veel meer creativiteit heb. Daarnaast vind ik het vooral leuk om mensen te helpen, ik merkte dat mijn werk binnen een bedrijf toch vaak gewoon klusjes waren en ik miste het persoonlijke aspect.
 
Zijn je drijfveren om freelancer te zijn hetzelfde gebleven of veranderd sinds de start?
 
Ze zijn hetzelfde gebleven, maar wel veel meer versterkt denk ik. Nu ik een jaar lang die vrijheid heb kunnen ervaren en mensen blij kan maken met soms hele simpele dingen, wil ik echt niet meer anders!
 
Wat zijn voor jou redenen om nooit meer in loondienst te werken?
 
Zeg nooit ‘nooit’ toch? Maar zoals het nu gaat vind ik het heerlijk. Ik kan lekker m’n eigen tijd indelen, werken waar ik wil met mijn laptop en mensen echt helpen. Ik mis zo af en toe wel de collega’s en het afschakelen, dat zijn natuurlijk wel de pluspunten van loondienst. Maar daarnaast krijg ik er nu veel andere pluspunten bij met mijn eigen onderneming.
 
Wat vind je het leukste aan freelancer zijn?
 
Het leukste vind ik dat ik bijna altijd bezig ben met mijn eigen ding, altijd creatief bezig en vanuit mijn eigen passie. Dat maakt het tegelijkertijd ook wel lastig. Creativiteit is niet altijd aanwezig, dus soms heb ik ook van die dagen dat niks lukt en dat is dan wel balen. Daarnaast lever ik vaak iets wat echt vanuit mijzelf komt en als mensen daar dan niet zo tevreden over zijn doet dat toch een beetje pijn. Het is een soort van kindje van jezelf. Maar gelukkig is dit nog niet echt voorgekomen en streef ik ernaar om altijd het beste resultaat voor zowel mijzelf als mijn klanten te krijgen. En als ze dan helemaal tevreden zijn met iets wat ik heb gemaakt: dat vind ik echt geweldig! Plus dat ik het altijd superleuk vind om achteraf ook nog eens te horen welke resultaten het product heeft gehad en dat het de investering van de klant dubbel en dwars waard was.
 
Welke inspirerende quote/gedachte wil jij meegeven aan andere freelancers?
 
“It’s always time for a new adventure”. Ik hou van reizen en alle dingen die daarbij komen kijken. Dat neem ik dan ook graag mee in mijn werkwijze. Vaak twijfelen mensen erover om een nieuwe stap te zetten: zal ik wel beginnen met freelancen, zal het tijd zijn voor een eigen logo, een bedrijfsvideo is wel gaaf, maar ook wel een hele grote stap… dat soort dingen. Daarop zeg ik: gewoon lekker doen! Verzamel alles wat je nodig hebt en zet dan de eerste stap. Je hebt achteraf alleen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan.
 
Zijn er andere zaken die je nog kwijt wilt binnen dit onderwerp?
 
Een vraag aan jou: wat wordt jouw volgende avontuur? ;)
 
Door: Nanda Appelman, freelancer in Woorden en Beelden (www.woordenenbeelden.com).
 
Nanda is inzetbaar voor werkzaamheden in creatie, advies en onderzoek op het gebied van marketing en communicatie.
 
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?
Meld je dan nu gratis aan! 
 

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play