50%

BLACK FRIDAY ACTIE

Korting op een premium jaarabonnement

{{ days }} Dagen
{{ hours }} Uur
:
{{ minutes }} Min
:
{{ seconds }} Sec
resterend tot de actie afloopt
JA, IK WIL DEZE EENMALIGE KORTING

Onze Black Friday promotie loopt van 26 Nov tot 5 Dec 2021.

Bekijk hier onze actievoorwaarden.
Terug

Waar moet een goede website aan voldoen?

Aan het begin van het internet tijdperk waren websites vaak nogal druk en rommelig. In de loop der jaren hebben zich nogal wat ontwikkelingen voorgedaan op dit gebied. Tegenwoordig worden websites juist gemaakt onder het motto van less is more. We willen overzicht, eenvoud en als het even kan een mooi, strak design. Zonder al te veel tierelantijnen, want het leven is al druk genoeg. En zo zijn er nog een aantal andere belangrijke eisen waaraan een goede website moet voldoen.

Snelle laadtijd

Eenvoud loont dus. Een simpel design zonder poespas is niet alleen aantrekkelijk voor de gebruiker. Het komt ook de laadsnelheid van je website ten goede. En dit is belangrijk, want eigenlijk is elke seconde dat gebruikers moeten wachter er een te veel. Wat dat betreft is er weinig geduld en haken mensen al snel af. 

Call-to-action

Een eenvoudige layout hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je website er niet mooi of leuk uit kan zien. Het oog wil ook wat, en je wil je wel kunnen onderscheiden. Het design moet passen bij jouw bedrijf en de juiste uitstraling hebben. De focus moet liggen op de belangrijkste aspecten, zodat bezoekers snel een beeld krijgen van wat jij te bieden hebt. Maar ook zodat bezoekers de gewenste actie ondernemen. Denk hierbij aan call to action knoppen om contact op te kunnen nemen, iets te bestellen of te lezen.

Een goede manier om dingen eruit te laten springen, is het gebruik van kleuren. Kies kleuren die passen bij jouw bedrijf en gebruik voor verschillende functies op je website een vaste kleur. Geef bijvoorbeeld alle knoppen in dezelfde blauwtint. Dit geeft duidelijkheid en maakt de boel overzichtelijk. 

Afbeeldingen en video’s

Afbeeldingen trekken de aandacht en je kunt er veel mee ‘vertellen’. Als er een goed evenwicht is tussen tekst, afbeeldingen en video’s, zullen bezoekers langer blijven hangen. Afbeeldingen en video’s worden ook beloond door Google, waardoor je website hoger in de zoekresultaten komt. 

Luchtig en to-the-point

Teksten op je website mogen niet te lang zijn. Vooral op een smartphone lijkt een stuk tekst al snel te lang. Drie of vier zinnen per alinea is dan genoeg. Schroom ook niet om witregels te gebruiken, zodat de pagina’s geen overload aan tekst en informatie bevatten. Open stukken maken je website iets luchtiger en daardoor aantrekkelijker. Bedenk goed wat je boodschap is en hoe je deze kort kunt beschrijven, zonder te veel uit te wijden. 

Geschreven door: Tessa Ditvoorst

Tessa is een ervaren digitaal/commercieel vertaler en copywriter voor het creëren van unieke teksten en artikelen van hoge kwaliteit. Gepassioneerd, gedreven door deadlines en gericht op details in elk aspect van het werk. http://www.textbytess.nl

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten