Waar voldoet een goede flexplek aan?

Gepubliceerd op 11 September 2018

Als freelancer heb je vaak geen vaste plek om te werken. Van mij is dit echt een bewuste keuze, omdat ik het fijn vindt om nieuwe plekken te ontdekken die goed zijn voor mijn inspiratie. En vele van ons hebben aan een laptop genoeg om het werk te doen, dus dan kan het ook makkelijk. Je vind mij dan ook vaak in een koffietentje, op een flexwerkplek of gewoon aan de keukentafel. Maar waar voldoet een goede werkplek aan? Met deze checklist vind je in no-time de perfecte plek.
 
1.Een goede internetverbinding
Het is zo logisch tegenwoordig, maar zo belangrijk dat ik hem toch benoem: een goede internetverbinding is cruciaal om het werk goed te doen. Niets irritanter dan traag internet hebben, continu opnieuw moeten inloggen of je eigen hotspot voor 8 uur aan moeten zetten. En hoewel de meeste koffietentjes internetverbinding hebben, kun je niet verwachten dat deze voldoet aan jouw behoefte aan snelheid. Dit kun je wel verwachten van flexwerkplekken en vaak gaat dit dan ook goed.
 
2. Oplaadpunten
Toch je telefoon even op je hotspot, een uurtje facetimen met je opdrachtgever, een paar uur achter elkaar op je laptop en voor je het weet sta je op 17%. En dat terwijl je zo lekker in de flow zit, houd je batterij je tegen. Vind daarom een plek waar je altijd je laptop kan inpluggen om op te laden. En vergeet nooit je oplader mee te nemen ;)
 
3. Lunchen
Ondanks dat ik geen vaste kosten heb voor mijn werkplek, lopen mijn variabele werkplekkosten best op. Een koffietje hier, lunchen daar en een theetje om de laatste uurtjes door te komen. En dit is af en toe niet erg, maar elke dag zoveel geld uitgeven vind ik gewoon zonde. Een plek waar ik kan werken en waar ik mijn eigen lunch kan eten, dat zou fijn zijn.
 
4. Mede-werkers
Een heerlijk gevoel om alleen te werken, zonder alleen te zijn. Om te zien dat anderen ook op deze manier werken, geeft mij een trots gevoel en een gevoel van verbinding. Daarbij is af en toe een praatje maken tussendoor en geïnteresseerd zijn in de medemens een welkome afleiding wanneer ik even een pauze nodig heb.
 
5. Geen kinderen
Moet ik hier nog iets over zeggen? Ik hou van kinderen, echt waar. Maar niet in een koffietentje. Ook niet als ik niet aan het werk ben. Kinderen hebben teveel energie om rustig met mama of papa een krantje te lezen en horen gewoon niet in een koffietentje.
 
6. De juiste tafel- en stoelhoogte
Het lijken van die kleine details, maar ik kan zo 6 uur achter elkaar zitten en dan wil ik wel goed zitten. Hoofdpijn, nekpijn en een lelijke nekbochel zijn anders het gevolg. Dus zit ik niet lekker, dan verhuis ik snel naar een andere plek.
 
Voor mij zijn deze punten cruciaal om ergens fijn te werken. Juist door verschillende mogelijkheden te proberen, merk ik of een plek aan deze punten voldoet. Soms merk je al snel genoeg dat dit niet het geval is en soms heb je er ineens weer twee  pareltjes bij.
 
Deze blog is geschreven door Cindy Stechweij, creatief schrijver en storyteller. Ze houdt niet van woorden, maar van verhalen. En met deze verhalen mensen raken in hun buik én in hun hart. Door herkenning, door energie en soms door een (hoognodige) pijnscheut. In een wereld van grote hoeveelheden, geniet je extra van een onverwachte connectie.
 
Door: Cindy Stechweij
 
Cindy is een creatief schrijver en storyteller. Ze houdt niet van woorden, maar van verhalen. En met deze verhalen mensen raken in hun buik én in hun hart. Door herkenning, door energie en soms door een (hoognodige) pijnscheut. In een wereld van grote hoeveelheden, geniet je extra van een onverwachte connectie.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuws voor freelancers? En wil je de nieuwste opdrachten ontvangen binnen je vakgebied?

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

Experts

blogger1

Elisa Salentijn

Elisa helpt met haar 20 jaar ervaring om communicatie op de rails te zetten en te houden.

blogger1

Manon Koster

Manon vindt communicatie het leukste vak dat er is! Daarom heeft zij zich ontwikkeld tot een echte allrounder.

blogger1

Anne Quaars

Als Branding Business Coach helpt Anne freelancers om zichzelf en hun bedrijf zó in de markt te zetten dat geen klant er meer omheen kan.

blogger1

Robin Peek

Robin helpt ondernemers meer resultaat te behalen met internet. Hij werkt hierbij o.a. met SEO, Google Analytics en E-mailmarketing. robinpeek.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play