Terug

Wat maakt jouw bedrijf onderscheidend?

Veel startups en ZZP’ers waarmee ik samenwerk hebben moeite hun bedrijf te laten opvallen in de hedendaagse dynamische en schreeuwende maatschappij. Ze hebben een mooie dienst of product, maar zijn bang dit te tonen omdat het misschien niet aansluit bij de markt of origineel genoeg is. Komt je dit als ondernemer bekend voor? Maar weet je, klanten komen niet alleen om het product of de dienst. Nee, ze komen ook voor de mens achter de onderneming. En daarmee kan jij jezelf als ondernemer onderscheiden. Immers, iedere mens is anders.

Maar hoe laat je dit zien? 

Jouw verhaal beschrijven met Sineks Gouden Cirkel

Je hebt vast wel eens gehoord van Simon Sinek en zijn gouden cirkel. Deze cirkel bestaat uit drie cirkels. De kern is why, dan volgt de how en de buitenste cirkel gaat over de what. Veel bedrijven beginnen met de ‘what’ en dan de ‘how’ en als laatste de ‘why’. Sinek kwam erachter dat de bedrijven met de meeste invloed juist beginnen met de ‘why’. Zij laten als eerste zien wat hen drijft. En deze ‘why’ is ook essentieel om jouw bedrijf te onderscheiden van de rest. Wat drijft jou om te ondernemen met jouw product of dienst? Deze ‘why’ is niet altijd makkelijk te verwoorden en zeker niet op papier. Gelukkig zijn er veel freelancers die jou hierbij kunnen helpen. Kijk maar eens op freelancer.nl. Zij helpen je graag jouw ‘why’, jouw drive, te verwoorden op papier.

Jouw verhaal uitbeelden

Je ‘why’ op papier zetten is de eerste stap om jouw bedrijf te onderscheiden. Maar dat is tekst. Wist je dat je dit ook visueel kan doen met illustraties, foto’s of video’s? Veel bedrijven gebruiken stock foto's van gratis sites zoals shutterstock of pixabay om zo zich visueel te presenteren. Maar wat nu als alle bedrijven dit doen? Dan ben je niet meer authentiek. En veelal zijn dit 13 in een dozijn foto’s die niet jou werkelijk presenteren. Wat dan? Huur een professionele fotograaf in die jou en jouw bedrijf authentiek kan laten overkomen. Zoals je werkelijk bent in een natuurlijke setting. Kijk hiervoor ook op freelancer.nl. Dit geldt ook als je een illustrator of videograaf nodig hebt.

Je onderscheiden als ondernemer via jouw eigen verhaal is heel belangrijk. Op deze manier trek je jouw klanten aan op een natuurlijke manier. Dit kan zowel tekstueel als grafisch.

Heb je moeite met jezelf zakelijk te onderscheiden? Blijf er dan niet mee zitten, maar zoek hulp. Er zijn meer dan genoeg freelancers die je graag willen helpen.

Geschreven door: Cordny Nederkoorn

Cordny Nederkoorn is een software tester die met zijn testervaringen content maakt die zijn klant verder helpt met marketing, branding en sales: Create Content through Testing!Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten