Terug

Website maken: zelf doen of uitbesteden?

Website maken: zelf doen of uitbesteden?

Heb je een bedrijf, dan kun je niet zonder website. Van multinational tot ZZP’er, een website is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van je onderneming. Ook als freelancer kun je je voordeel doen met een goede website. Het staat professioneel en je kunt er alle informatie over jouw bedrijf of specialisme op kwijt. Potentiële klanten kunnen erop terecht om zich in alle rust te oriënteren op wat jij te bieden hebt. Er zitten eigenlijk weinig nadelen aan het hebben van een website. Tenzij deze slecht in elkaar zit natuurlijk. Kwaliteit is dus wel belangrijk. Maar hoe pak je dit nu het beste aan?

Zelf aan de slag

Als je tijd en zin hebt, dan kun je prima zelf een mooie website in elkaar zetten. Er zijn tegenwoordig zoveel hosting platforms die de mogelijkheid bieden om eenvoudig een professionele website te creëren. Denk bijvoorbeeld aan Wordpress, Jimdo, Weebly of One.com. Je kiest een template dat jou aanspreekt en dat past bij jouw onderneming. Hier geef je vervolgens je eigen draai aan door content en afbeeldingen toe te voegen.

Niet moeilijk, wel tijdrovend

In principe kan iedereen dit en is er geen ingewikkelde kennis nodig over het maken van websites. Maar als je een beetje een goede website neer wilt zetten, dan kost dit zeker wel wat tijd en enige creativiteit. Providers die beweren dat je binnen enkele minuten gratis je website online kunt hebben, zijn wel erg optimistisch. Hoewel het vaak eenvoudig en intuïtief werkt, duurt het soms toch even voordat je alle functies helemaal door hebt. Daarbij gaat er tijd zitten in het creëren van content en het uitzoeken van mooie afbeeldingen. Als je de tijd hebt en je vindt het leuk om te doen, dan is dit geen probleem. Maar je kunt er gerust een paar uur voor uittrekken. De term “gratis” is ook nogal misleidend. Een fatsoenlijke website kost nu eenmaal geld en in de “gratis” modus zijn de opties minimaal.

Overlaten aan de professional

Heb je geen tijd, maar wel wat geld te besteden, dan kun je het maken van je website ook gewoon uitbesteden aan iemand met verstand van zaken. Een nadeel is dat het wat kosten met zich meebrengt, maar dan heb je wel een mooi resultaat. Je kunt overleggen over je wensen en je eigen inbreng geven, maar bent er verder weinig tijd aan kwijt. Ook het optimaliseren van je website voor zoekmachines kun je eventueel aan een specialist overlaten. Er wordt dan voor gezorgd dat jouw website makkelijk gevonden wordt door potentiële klanten.

Reacties

Categorieën freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten