Terug

6 tips om je LinkedIn netwerk uit te breiden

 

Wist je dat LinkedIn 277% meer leads genereert dan Facebook en Twitter? Of dat 35,5 miljoen mensen een job hebben gevonden via een connectie op LinkedIn?

Of je nu een ondernemer, een werkzoekende, een freelancer of een leidinggevende bent, het loont altijd de moeite om een LinkedIn account te hebben. Maar om het maximale uit het platform te halen, moet je je professionele netwerk uitbreiden. Zo vergroot je je kansen om potentiële klanten of werkgevers aan te trekken. Het zal je ook helpen een sterk persoonlijk merk te creëren.

Hier zes tips om je professionele netwerk op LinkedIn effectief uit te breiden:

 

1: Zorg ervoor dat je profiel opvalt

Allereerst moet je profiel indruk maken. Als je geen profielfoto hebt, niet beschrijft wie je bent/wat je doet en/of je werkervaring of gevolgde opleidingen niet op je profiel vermeldt, dan voegen mensen je niet snel toe als connectie.

Je optimaliseert je LinkedIn-profiel dus best zodat je opvalt en er geloofwaardig uitziet. Zorg om te beginnen voor een sympathieke, maar professionele profielfoto en vertel mensen wat je doet via je biografie en andere profielvelden. Daarnaast moet het gedeelte ‘Over mij’ relevante zoekwoorden bevatten, zodat de juiste mensen je kunnen vinden.

 

2: Wees actief en plaats regelmatig berichten

Hoe actiever je bent op LinkedIn, hoe groter de kans dat mensen je opmerken. Wanneer je connecties op je post reageren, dan kan de post verschijnen in de feed van hun connecties. En als de inhoud interessant genoeg is, kunnen die secundaire connecties je uiteindelijk een connectieverzoek sturen.

Daarom moet je regelmatig een bericht plaatsen en interactie stimuleren. Zorg er vooral voor dat je berichten waardevol, interessant en boeiend zijn. Op freelancer.nl vind je zelfs heel wat copywriters die gespecialiseerd zijn in social media en die je een handje kunnen helpen.

 

3: Deel beelden die de aandacht trekken

Net als elk ander sociaal netwerk zijn beelden op LinkedIn alomtegenwoordig. Berichten met beelden krijgen twee keer zoveel reacties als berichten zonder. Bovendien hebben grotere beelden een 38% hogere klikfrequentie in vergelijking met andere beelden.

Om dus meer reacties op je LinkedIn posts uit te lokken, moet je beelden van hoge kwaliteit en originele graphics delen. Je kan foto’s of graphics van hoge kwaliteit bij je posts plaatsen. Of je kan zelfs hapklare tips en inzichten delen via originele infographics. Doe een beroep op een van de vele socialmedia-ontwerpers op freelancer.nl om unieke beelden te creëren voor je LinkedIn berichten.


4: Publiceer LinkedIn artikelen

Naast het delen van links naar je blogartikelen, kun je met LinkedIn ook artikelen publiceren als native content. Dit is een geweldige manier om originele inzichten te delen en anderen een voorproefje te geven van je blogartikelen. Zo kunnen mensen je artikelen lezen zonder het platform te verlaten.

Bovendien geeft dit je LinkedIn-profiel extra zichtbaarheid omdat het artikel zowel op als buiten het platform vindbaar is. Dat betekent dat mensen die op Google naar het onderwerp zoeken, het in hun zoekresultaten kunnen terugvinden. Zo vergroot je je kansen om meer connecties aan te trekken om je netwerk uit te breiden.

Hulp nodig bij het schrijven van informatieve en boeiende artikelen voor LinkedIn? Werk dan samen met een freelanceschrijver van freelancer.nl.

 

5: Verstuur gepersonaliseerde connectieverzoeken

Het verzenden van connectieverzoeken zonder context levert niet altijd het gewenste resultaat op. Wat wel helpt, is je verzoeken personaliseren om een goede eerste indruk te maken en de weg vrij te maken voor toekomstige interactie. Laat ze weten waarom je hen contacteert, of herinner ze eraan waar je elkaar hebt leren kennen, zodat je ze op hun gemak kan stellen. Zo zullen ze je sneller als connectie toevoegen.

 

6: Zorg voor interactie met je connecties om je relaties te versterken

Het volstaat niet om gewoon berichten te plaatsen wanneer het je goed uitkomt en te verwachten dat mensen erop zullen reageren. Je moet jezelf in de kijker plaatsen en interactie creëren met je connecties om je relaties te onderhouden. Zo is de kans groter dat ze in de toekomst aandacht zullen hebben voor je content en dat je profiel ook opgemerkt wordt door hun connecties.

 

Breid je netwerk uit en genereer meer leads

Je professionele LinkedIn netwerk uitbreiden is een van de eerste stappen om waardevolle leads te genereren en potentiële klanten aan te trekken. Om nog meer leads uit LinkedIn te halen, kun je zelfs de hulp inroepen van andere freelancers op freelancer.nl die gespecialiseerd zijn in het genereren van LinkedIn leads.

------------------------------ 

Wil je dagelijks nieuwe opdrachten ontvangen in jouw branche? Meld je dan hier gratis aan.

Reacties

Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten