Terug

Zzp’ers hoopten op aangenamere Prinsjesdag

Zzp’ers hoopten op aangenamere Prinsjesdag

Eén van de belangrijkste maatregel uit de Miljoenennota voor zzp’ers is de verdere en versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek. Deze zou eerst afgebouwd worden tot €5.000 en dit is nu €2.000 minder, tot €3.240 in 2036. Margreet Drijvers, directeur PZO noemt het “Verbijsterend”. Zzp’ers hoopten op een aangenamere Prinsjesdag, vooral nu velen het al zwaar genoeg hebben in de crisis van nu.

In het artikel van PZO laat Drijvers weten dat ondernemerschap in tijden van nu gestimuleerd moeten worden en niet gestraft. Deze nieuwe arbeidsmarkt maatregel treft alle ondernemers. Zelfs de ondernemers die niet vergeleken kunnen worden met werknemers en die garant staan voor veel werkgelegenheid.

Waarom is de zelfstandigenaftrek nu zo belangrijk?

De zelfstandigenaftrek is voor zzp’ers belangrijk voor het kunnen opbouwen van buffers. In tijden van deze crisis hebben de buffers maar weer bewezen dat zij van groot belang zijn. “Uitermate teleurstellend, dat het kabinet hiervoor kiest”, vindt Drijvers. Zij geeft aan dat de veerkracht en innovatiekracht van zzp’ers gewaardeerd zou moeten worden.

Goed nieuws

Gelukkig is er niet alleen vervelend nieuws. Het kabinet laat weten dat zij sterk inzetten op investeringen, ook voor zelfstandigen. Dit heeft als gevolg dat veel opdrachten voor zelfstandigen gewaarborgd kunnen worden.

Het plan van het kabinet om het vermogen op een andere manier te belasten is gelukkig ook van tafel. Staatssecretaris Vijlbrief heeft ingezien dat het knap lastig zou worden om spaargeld minder en beleggingen meer te belasten. Voor nu krijgt iedereen een vrijstelling van €50.000, dus €100.000 voor stellen en dat is flink hoger dan de €31.000.

Het tarief in de eerste schijf van de inkomstenbelasting daalt tot 37,1% in 2021. En ook de arbeidskorting wordt verruimd. Dit geeft een iets lagere belastingdruk, vooral voor werkenden.

Artikel: PZO

Reacties

Categorieën freelancers

Operatie mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten