Terug

Timothy

Beoordeling
(5.0/5.0)
Branche Website en Apps
Vakgebied Software ontwikkeling
Locatie Leiden, Zuid-Holland, NL
Beschikbaarheid 60 uur per week
Profiel weergaven 560

Ik ben Timothy ******, 29 jaar, uit Leiden. Ik ben een software ontwikkelaar die eigenlijk alles op het gebied van software ontwikkeling en ICT leuk vindt.

Ik ben begonnen met back-end webdevelopment met Ruby on Rails en .NET MVC, maar ben na verloop van tijd steeds meer verschillende talen en frameworks gaan verkennen. In wezen lijken de meeste object-georiënteerde programmeertalen op elkaar, en als je de onderliggende concepten snapt, wordt het overstappen op een andere taal, of een ander framework eigenlijk steeds gemakkelijker. Ik ben goed bekend met zowel de front-end als de back-end, en vind het eigenlijk het leukst om met allebei bezig te zijn. Daarnaast heb ik ervaring met aangrenzende methodieken en technologiën als Agile/SCRUM, CI/CD, Docker, en Linux.

Ook op het gebied van databases ben ik goed thuis. Ik heb een traject gevolgd over het ontwikkelen van databases wat uiteindelijk tot het behalen van een microsoft certificaat heeft geleid (MCSA Database Development). Tijdens dit traject heb ik veel geleerd over de diepere werking van databases met onderwerpen als columnstores, in-memory tables, DDL, DML, en Query optimisatie. Hoewel deze kennis werd opgedaan in de context van SQL Server, vertaalt het zich heel goed naar andere relationele databses, zoals PostgreSQL, MySQL, of MariaDB.

Omdat ik veel met statische talen heb gewerkt (voornamelijk C#), heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van goede, leesbare code. Daarbij horen onder andere onderwerpen als design patterns, refactoring, en test-driven development. Mijns inziens zijn degelijke documentatie en goede tests twee van de belangrijkste pilaren van een onderhoudbare codebase. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend om tijd te besteden aan het schrijven van tests, en het plaatsen van inline documentatie in de code.

Ik kom het meest tot mijn recht bij het bouwen van full-stack webapplicaties met complexe back-end. Bij kleinere applicaties zullen frameworks als Django of Rails mijn voorkeur hebben, terwijl ik bij grotere, complexere applicaties sneller voor C# of Java zal kiezen. Een architectuur met microservices is natuurlijk ook altijd een optie.

Naast webdevelopment heb ik ook veel interesse in kunstmatige intelligentie. Ik heb op Udacity de AI Programming with Python Nanodegree, en de Intro to Self-Driving Cars Nanodegree gehaald. Hier heb ik ook veel kennis opgedaan op het gebied van C++, en Python voor wiskundige doeleinden.

Ik werk vanuit mijn bedrijf, BTTR Code B.V. nu nog als freelancer/ZZP’er, maar met grote ambities. Het doel is om mensen te ondersteunen bij de volledige application lifecycle. Van het ontwerpen van een eerste schets, tot het deployen van een volledig werkend product. De technische kant, de grafische kant, de digitale marketing, en natuurlijk onderhoud en ondersteuning.

Mocht u interesse hebben, dan hoor ik graag van u!

  • Beschrijving opdracht
  • Communicatie
  • Voorwaarden van betaling
  • Professionaliteit
  • Kwaliteit
  • Communicatie
  • Termijn
  • Professionaliteit
Operatie is mislukt!
Probeer het later opnieuw. Neem contact op met de klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.
Wij maken gebruik van cookies om onze site en jouw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan op onze site accepteer je ons cookiebeleid.
Meer weten