e-commerce systeem

Website en Apps, Webshop opzetten

Geplaatst
12 Augustus 2019
Locatie
Nijmegen, Gelderland
Contact
Nee, maar ik wil wel graag een of twee maal face-to-face overleggen
Termijn
Binnen 3 maanden
Budget
€ 10000+ vaste prijs
Reacties
16

Opdrachtomschrijving

Ik ben opzoek naar een systeem te vervanging van het huidige magento 2 systeem.
Momenteel worden alle producten (20K stuks) rechtstreeks in magento geimporteerd via de firebear improved import plugin. deze productinfo komt vanuit heel veel verschillende productfeeds.

wat ik zoek is een systeem welke 500.000 tot 1.000.000 producten aankan.
Het voorlopige idee (sta open voor sugesties) is dat het systeem zal bestaan uit verschillende onderdelen:

- PIM systeem
- Voorraad management systeem
- prijs management
- Order management systeem
- (headless) webshop

Ik verkoop momenteel voor 99% op platformen als bol, amazon en diverse andere door heel europa. de bedoeling is ook meer met eigen webshops te gaan doen.

In het PIM systeem moet dus alle productdata samenkomen. deze data komt dus vanaf verschillende leveranciers en in verschillende talen en vormen.
In het PIm systeem moet deze data verwerkt worden tot 1 uniform geheel en eventueel aangevuld worden met andere externe data bronnen.
Per productsoort moeten direct duidelijk zijn welke velden er beschikbaar zijn en welke van die velden verplicht zijn

Voorraad management: hier moet dus elke 30 minuten (liefst vaker) de voorraad van alle leveranciers bijgewerkt worden (importeren vanuit stock feeds van de leveranciers). producten kunnen bij meerdere leveranciers beschikbaar zijn. b.v. product met EAN 8754209743125 kan bij 4 verschillende leveranciers verkrijgbaar zijn.
Bij de verschillende leveranciers kan de voorraad dus verschillen maar ook de SKU kan per leverancier verschillen en ook de levertijd en andere inkoop condities kunnen per leverancier verschillen.

Prijs management: ik werk met vaak veranderende prijzen doordat ik veel op platformen verkoop. per product en per leverancier kan de minimum prijs waarvoor een product verkocht kan worden dus verschillen. Ook kan dit nog eens per platform anders zijn (doordat verschillende platformen verschillende commissie structuren hebben).
Hier moet dus ook bepaald worden op welk moment welk aanbod op welke plek getoond wordt.
Het kan b.v. zijn dat het aanbod van leverancier 3 betreft prijs en levertijd het beste aanbod is. Maar zodra het bij leverancier 3 niet op voorraad is moet het aanbod van leverancier 1 gebruikt worden maar dat kan dus betekenen dat de prijs in de webshop en de levertijd aangepast moet worden omdat die bij leverancier 1 afwijken van leverancier 3.
Zo kan het ook van het moment op de dag afhangen wat het beste aanbod voor welk kanaal is, dit zodat mijn concurentie positie ten opzichte van de concurenten op de platformen altijd optimaal is.

Order management systeem: hier moeten uiteindelijk alle orders vanaf alle verschillende kanalen in binnen komen en van daaruit verwerkt kunnen worden.
zo moet er van hieruit meerdere keren per dag een bestellijst gemaakt kunnen worden voor de inkoop van de goederen (ik werk grotendeels zonder voorraad en bestel 2 x of vaker per dag bij de verschillende groothandels (grootse deel wordt daarna bij groothandels opgehaald of naar mij verzonden en daarna door mij verwerkt, deel zal straks via dropshipping rechtstreeks door de leverancier naar klant verzonden worden).
Ik moet hierin dus de pakbonnen kunnen maken, de facturen naar de klanten mailen, de verzendlabels aanmaken (ik werk nu met myparcel en PostNL, straks zal ik ook met b.v. DHL gaan werken voor Duitse zendingen) en de order afhandelen waarna de klant een verzendbevestiging krijgt en een tracktrace code en zending kan volgen.

(headless) webshop - omdat we uiteindelijk ook veel meer rechtstreeks aan consumenten willen gaan verkopen willen we uiteindelijk ook een goede webshop hebben.
Het gaat dan om verschillende webshops met verschillende producten, het kan zijn dat bepaalde shops slechts 100 producten bevatten en andere wel 100.000 shops. we zoeken dus een oplossing waarmee eenvoudig meerdere shops op te zetten zijn. Het headless maken van deze shops is ons veelvuldig aanbevolen.

Alle bovenstaande systemen moeten dus naadloos met elkaar samenwerken en aan elkaar gekoppeld worden waarbij dus van groot belang is dat de informatie tussen de systemen foutloos en zeer snel overgezet kan worden.

De webshops en het order management zou in een fase 2 gedaan kunnen worden (zolang de orders uiteraard goed verwerkt kunnen worden.).
Uiteraard nog een redelijk sumiere beschrijving dit maar hopelijk geeft het een beeld van wat voor systeem ik zoek.
Ik zoek dus naar een partij die mee kan denken wat de juiste oplossingen zijn en welke software voor welk deel van het systeem gebruikt kan worden en hoe alles goed aan elkaar gekoppeld kan worden.

Interesse? Reageer direct!

Meer opdrachten in dit vakgebied

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play