Freelance opdracht Senior communicatieadviseur Co rdinator financi n

Senior communicatieadviseur / Coördinator financiën

Financieel, Tijdelijke aanstelling

Geplaatst
13 Januari 2017
Locatie
Nvt, Noord-Holland
Contact
Ja, de werkzaamheden moeten op locatie worden uitgevoerd
Termijn
Van 30-12-2016 t/m 30-03-2017
Budget
In overleg
Reacties
0

Opdrachtomschrijving

Functieomschrijving
Je bent een communicatieadviseur / coördinator financiën met ervaring met interne communicatie, projectcommunicatie en het geven van stevig en goed onderbouwde communicatieadviezen.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever is het Communicatiebureau binnen een gemeente in Noord-Holland.

DMC (directie, middelen & control), één van de onderdelen binnen het Communicatiebureau, is verantwoordelijk voor het strategisch financieel beleid, financial control en de financieel advisering van het college. Zij is regisseur van producten zoals de begroting en de jaarrekening. Ook treasury, risicomanagement, beleid en beheer van de deelnemingen van de gemeente zijn taken van DMC. Daarnaast is zij op het gebied van inkoop verantwoordelijk voor het inkoopbeleid, de interne kaderstelling en de control op de inkoopprocessen.

Onze opdrachtgever is voor de thema’s financiën en inkoop op zoek naar een communicatieadviseur / coördinator financiën.

Op dit moment zijn de communicatiecapaciteit en de werkzaamheden apart, per onderdeel, georganiseerd. Er wordt gewerkt naar één team. Het team vormgeven en coördineren is onderdeel van je opdracht. Op termijn, in de loop van 2017, zal financiën onderdeel gaan uitmaken van één team bedrijfsvoering. Dat wordt nu stapsgewijs opgezet en werkt te zijner tijd ook voor andere bedrijfsvoeringsonderdelen zoals ICT, P&O en facilitair.

Wat ga je doen:

- Je zorgt voor het vormgeven en coördineren van het team financiën; waarbij het team op termijn onderdeel wordt van team bedrijfsvoering.
- Je zet de communicatielijnen uit voor het domein financiën, coördineert de communicatieactiviteiten en zorgt voor de uitvoering en/of zorgt dat dit goed belegd is.
- Je bent het eerste aanspreekpunt voor de directieleden / projectmanagers van de organisatieonderdelen die vallen in het domein financiën.
- Je zorgt op basis van de vraag van de opdrachtgever voor activiteiten / ontmoeting / dialoog met stakeholders.
- Je bent mede verantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling van de communicatiecollega’s waarmee je werkt.
- Je betrekt zo nodig communicatiecollega’s van andere organisatieonderdelen.
- Je werkt samen met adviseurs, collega’s die de redactie vormen (internet, intranet, social media, gemeentekrant) en de specialisten (tekstschrijvers, vormgevers, fotografie / film).
- Je weet in een kort tijdsbestek de vraag van de opdrachtgever(s) te vertalen naar een realistische communicatievraag.

Wij vragen:

- Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald hbo-diploma.
- Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als senior communicatieadviseur met name met interne communicatie en projectcommunicatie.
- Je hebt ervaring met het geven van stevig en goed onderbouwde communicatieadviezen en het zorgdragen voor de uitvoering hiervan.
- Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan als communicatieadviseur of een soortgelijke functie bij een overheidsinstelling
- Je hebt bij voorkeur:- minimaal 2 jaar ervaring als communicatieadviseur op het gebied van financiën.
- in de afgelopen 10 jaar minimaal 2 jaar gewerkt als projectleider of teamleider, waarbij je functioneerde als coördinator van het team. Onderdeel van de werkzaamheden was het bij elkaar brengen van verschillende groepen, organisatieonderdelen en/of stakeholders.
- minimaal 4 jaar als senior communicatieadviseur gewerkt waarbij je fungeerde als sparringpartner voor management, beleidsadviseurs en collega's.Standplaats:
Amsterdam

Wij bieden:
De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juni 2017. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Trefwoorden:
Communicatie, DMC, projectcommunicatie, overheid, financiën, 

Functie-eisen
-

Sollicitatieprocedure
Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 13 januari aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl. Ons referentienummer is 2016420. Voor meer informatie of vragen is hij te bereiken op 078-6182212.

Over PIA:
PIA, Project Interim Advies bv is de partner voor het oplossen van projectmatige capaciteitsuitdagingen. Wij richten ons op hoger opgeleiden die op zoek zijn naar uitdagingen en/of een nieuwe stap in hun carrière. Doel daarvan is een bijdrage leveren aan de realisatie van (technische) projecten en de (door)ontwikkeling van organisaties.

Meer opdrachten in dit vakgebied

Freelancers, MKB en onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play