Fiscalist gezocht

Financieel, Overige consultancy

Geplaatst
12 Juni 2019
Locatie
Nvt,
Contact
Nee, de werkzaamheden kunnen volledig op afstand uitgevoerd worden
Termijn
In overleg
Budget
€ 500-2000 vaste prijs
Reacties
1

Opdrachtomschrijving

Beste Freelancer,

het opzetten van een gesloten fonds gemene rekening en een bovenliggende stichting (stak) voor vastgoed beleggingen box 3 en estate planning.
Fiscaalrechtelijk is een familiefonds een fonds voor gemene rekening. Om te voorkomen dat het familiefonds belastingplichtig is voor de vennootschapsbelasting, worden de voorwaarden van beheer en bewaring zodanig opgesteld, dat het familiefonds een besloten karakter heeft. In geval van een besloten familiefonds is het familiefonds namelijk transparant, en als zodanig dus niet belastingplichtig. De participanten in een (besloten) familiefonds worden dus zelfstandig in de inkomstenbelasting betrokken. Doorgaans vindt bij de participanten (naar rato van hun gerechtigdheid) belastingheffing in box 3 plaats.
Voor bijvoorbeeld vastgoed kan een familiefonds als volgt worden ingepast in een bestaande situatie:
Er wordt een familiefonds opgericht en daar wordt de economische eigendom van (een deel van) de (huidige) vastgoedportefeuille ingebracht. In verband met het oprichten van het familiefonds en het inbrengen van het vastgoed in het familiefonds worden in eerste instantie alle participaties in het familiefonds aan de inbrenger van het vastgoed uitgegeven. Ter voorkoming van overdrachtsbelasting houdt de inbrenger de juridische eigendom van het vastgoed in privé. Voornoemde handelingen leiden niet tot enige belastingheffing, omdat in fiscale zin „alles bij het oude is gebleven‟, maar de structuur is al wel opgezet.

Meer opdrachten in dit vakgebied

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play