Agile Coach Gezocht

(Interim) Management en Advies, Procesmanagement

Geplaatst
16 Mei 2019
Locatie
Utrecht, Utrecht
Contact
Ja, de werkzaamheden moeten op locatie worden uitgevoerd
Termijn
Binnen 6 maanden
Budget
€ 80 - 110 per uur
Reacties
0

Opdrachtomschrijving

Beste Freelancer,

Voor onze grote opdrachtgever zijn we hard op zoek naar een Agile Coach die de opdracht kan uitvoeren in Utrecht. De einddatum van deze opdracht is 31-12-2019 en ze zoeken een passende kandidaat die 32-36 uur in de week beschikbaar is.

Inleiding:
De opdrachtgever organiseert zich rondom opgaven. Het aantal gebruikers van de stad zal de komende jaren sterk toenemen, waardoor er grote uitdagingen zijn hoe mensen wonen, werken en zich verplaatsen. Tegelijkertijd wil de opdrachtgever de stad verduurzamen op klimaatgebied: de energietransitie. Ook op het gebied van de overheid zelf zijn er grote veranderingen in het dienstverleningsconcept. Landelijke voorzieningen nemen een steeds grotere plaats in, zoals de omgevingswet en de basisregistraties. Naast deze ontwikkelingen blijft de winkel open en moeten aanpassingen in wet- en regelgeving worden doorgevoerd. In toenemende mate speelt technologie in de vorm van ICT een rol in deze ontwikkelingen. Digitalisering van de overheid biedt veel kansen voor betere dienstverlening, schaal- en efficiencyvoordelen en een open, transparante overheid. Dit leidt tot de vraag hoe de opdrachtgever haar dienstverlening zó organiseert dat ze kan anticiperen op en omgaan met de ontwikkelingen. Kernwaarden hierbij zijn open, wendbaar, scherp en betrouwbaar, met focus op resultaat en effect. Deze ambitie vraagt om een paradigmashift in de Informatie- en Procesmanagement (IPM) keten: een wezenlijk andere manier van leveren, organiseren, architectuur en leveranciersmanagement. De IPM-kolom is daarom gestart met een transitie; het inrichten van een regie-organisatie om de strategisch keuzes te kunnen nemen aangaande het ontwikkelen en gebruik van de beschikbare ICT-systemen. We versterken onze realisatiekracht door focus te leggen op klantwaarde, vertrouwen en verantwoordelijkheid laag in de organisatie te leggen en meer kortcyclisch te werken.

Functie omschrijving
Als Agile coach word je binnen de transitie van de IPM-kolom ingezet bij het realiseren van de organisatievernieuwing en draag je bij aan een aanpak van continu verbeteren. Door het innoveren van producten en klantprocessen samen met de lijnorganisatie werk je samen met alle betrokkenen aan gemeentebrede opgaves: medewerkers van de teams, adviseurs en managers. Dat zijn ingrijpende veranderingen, waarbij een maximaal beroep wordt gedaan op je coaching vaardigheden, je analytische vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden.

Dit ga je doen
- Je helpt de teams voorspelbaar te worden en dit meetbaar te maken.
- Je helpt de teams in het zelf organiseren en continu verbeteren.
- Je ondersteunt de product owners, scrum masters in hun ontwikkeling.
- Je ondersteunt de organisatie (bv. het management) bij het adopteren van het Agile gedachtegoed.
- Je pakt samen met de teams en het management belemmeringen in de organisatie (‘organizational impediments’) aan, zodat teams ook daadwerkelijk op basis van Agile waarden en principes kunnen werken.
- Je vervult een actieve rol bij het inrichten en operationaliseren van de verschillende vakgroepen en communities.
- Je ondersteunt de verandering door het gebruik van experimenten en korte feedbackloops en helpt de organisatie bij deze aanpak.
- Je bent mentor en trainer van de principes van Agile en LEAN en de verschillende
frameworks/methoden (Scrum, Kanban, DEVOPS, scaling).

Functie eisen.
Je bent een enthousiaste en energieke teamspeler. Een daadkrachtige, sterk analytische, strategische veranderaar. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen en hebt oog voor de veranderingen op lange termijn. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt variëren in communicatiestijl. Je ontwerpt, leidt en coacht. Je bent een echte doener. Je kunt ervoor zorgen dat anderen excelleren in hun werk én dat zij daar de credits voor krijgen. Naast je adviesvaardigheden ben je proces- en resultaatgericht. Je hebt ervaring met het werken in een projectomgeving als opdrachtnemer of opdrachtgever.

Dit vragen we van je
- Je hebt WO werk- en denkniveau
- Je beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring als Agile coach. Dit blijkt duidelijk uit de CV.
- Je hebt ervaring bij het begeleiden van organisaties (Agile teams, maar ook management) in het ontwikkelen van Agile competenties. Geef in een concreet voorbeeld aan waaruit het bovenstaande blijkt
- Je hebt ervaring in het grootschaliger neerzetten van Agile werken en kennis van de verschillende frameworks (SAFe, LESS, SoS, Spotify) (scaling Agile). Geef enkele voorbeelden.
- Je hebt kennis van de Leanfilosofie en continue verbeteren en ervaring met het toepassen van verschillende Leantools in de praktijk. Geef aan waar je dit succesvol in de praktijk hebt toegepast.
- Daarnaast is ervaring als operationeel leidinggevende, organisatieadviseur, project- of programmamanager of trainer een pré.
- Je hebt een academische studie met succes afgerond en bent Agile gecertificeerd. Lean blackbelt certificering is een pre. Geef aan welke academische studie.
- Je doorleeft de Lean/Agile principes; je bent open, denkt mee, durft fouten te maken.
- Je durft op het juiste moment te spiegelen en je kúnt op het juiste moment spiegelen. Geef voorbeelden waaruit e.e.a. blijkt.

Geïnteresseerd? Reageer dan direct of stuur een mail naar request@freelancer.nl met uw CV, motivatie en het gewenst uurtarief!

Meer opdrachten in dit vakgebied

Freelancers, MKB én onderstaande bedrijven plaatsen opdrachten op Freelancer.nl

Download de gratis Freelancer applicatie

Available on the App Store
Available on Google Play